paidon-aglaia-kiriakou
«Να δοθεί λύση, πρόκειται για παιδιά, είναι φοβερό να υπάρχουν οχτώ χειρουργικά τραπέζια και να μη λειτουργούν… Έπρεπε οι θέσεις αυτές να έχουν προκηρυχθεί εδώ και τώρα, για να μην πω χρόνο, κάποιοι έχουν ευθύνες»

Τρεις θέσεις των αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» προκηρύσσονται άμεσα, τόνισε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Πήρα τον υπουργό πριν μια ώρα για να δούμε τι λύση θα δοθεί. Ανέλαβε να προκηρυχθούν άμεσα οι τρεις θέσεις... Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό οι αναισθησιολόγοι έχουν δίκιο» είπε. 

«Να δοθεί λύση, πρόκειται για παιδιά, είναι φοβερό να υπάρχουν οχτώ χειρουργικά τραπέζια και να μη λειτουργούν… Έπρεπε οι θέσεις αυτές να έχουν προκηρυχθεί εδώ και τώρα, για να μην πω χρόνο, κάποιοι έχουν ευθύνες» σημείωσε.

Η ανακοίνωση του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

«Το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού εφημερεύει εναλλάξ με το Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” 15 ημέρες τον μήνα. Παρά το μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υπάρχει εδώ και καιρό το πρόβλημα υποστελέχωσης. Έτσι, τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν, και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2!

Το Τμήμα Αναισθησιολογίας του Νοσ. Παίδων Αγλ. Κυριακού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης εδώ και αρκετούς μήνες, και περισσότερο μετά τη συνταξιοδότηση δύο ιατρών και την μη ανανέωση της σύμβασης ιδιώτη ιατρού (ΦΕΚ Α΄ 215/22.12.2023). Οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ’ επανάληψη, και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, αλλά και τις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων που ήταν ενεργές έως τώρα, οι οποίες ήταν ήδη εξαιρετικά μειωμένες σε σχέση με τις προδιαγραφές του νοσοκομείου. Από τον Ιούνιο του 2023 έχουν ενημερωθεί τόσο η Διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια., αλλά δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ούτε έχουν προκηρυχθεί οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις.

Καθώς η ύπαρξη περισσότερων ιατρών αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτών χειρουργείου και αναισθησιολογικού είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες, οι κλινικές/τμήματα του Χειρουργικού Τομέα διακόπτουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις σε παιδιά, αναγνωρίζοντας την έλλειψη προσωπικού ως πρόβλημα που οφείλει να λυθεί άμεσα, ώστε να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των ασθενών και των εργαζόμενων στα χειρουργεία του νοσοκομείου».

 

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Σαρώνει το Voucher των 750€ - Έκτακτη Ενημέρωση με οδηγίες και τα 1500€

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο - Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

covid-koronoios-emvolio.jpg
Στο μικροσκόπιο οι σπάνιες παρενέργειες των εμβολίων Covid – Τι αποκαλύπτει νέα διεθνής έρευνα
Περίπου 200 θάνατοι στην Ευρώπη συνδέθηκαν με θρομβώσεις και αιμορραγίες
Στο μικροσκόπιο οι σπάνιες παρενέργειες των εμβολίων Covid – Τι αποκαλύπτει νέα διεθνής έρευνα
ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ
Μ. Καρυστιανού: «Πριν το καλοκαίρι ανακοινώνουμε κόμμα – Μου πρότειναν μέχρι και το υπουργείο Δικαιοσύνης»
Η ιδρυτική πρωτοβουλία, οι αιχμές για Μητσοτάκη, Τσίπρα και Γεωργιάδη, η απάντηση στις κατηγορίες περί “ακροδεξιάς” και το παρασκήνιο των πολιτικών...
Μ. Καρυστιανού: «Πριν το καλοκαίρι ανακοινώνουμε κόμμα – Μου πρότειναν μέχρι και το υπουργείο Δικαιοσύνης»
εσδεπ
ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Καταγγελίες καθηγητών για εξευτελιστικούς ελέγχους στους 38 προσαχθέντες φοιτητές
Ο ΕΣΔΕΠ ζητά απαλλαγή από τις κατηγορίες και καταγγέλλει αυταρχισμό και εξευτελιστικές πρακτικές μετά τις συλλήψεις για προβολή ταινίας
ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Καταγγελίες καθηγητών για εξευτελιστικούς ελέγχους στους 38 προσαχθέντες φοιτητές
foitites-mathites-syllalitirio
Κλείνουν οι σχολές από αύριο – Φοιτητικό συλλαλητήριο στις 26 και 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη
20 Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας αποφασίζουν αποχή και μαζική συμμετοχή στα Προπύλαια, με σύνθημα «Δεν ξεχνάμε – Δεν συγχωρούμε»
Κλείνουν οι σχολές από αύριο – Φοιτητικό συλλαλητήριο στις 26 και 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη