Μαρινάκης α
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Τι υποστήριξε ο Παύλος Μαρινάκης

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι «ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε στα 780 ευρώ. Είναι δέσμευσή μας πως θα φτάσει τα 950 ευρώ μέσα στην τετραετία».

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «ξεκίνησε χθες στη Βουλή η συζήτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Με την έγκαιρη έναρξη της διαδικασίας στόχος είναι η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου».

Αγροτικά ζητήματα

Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως «η αγροτική παραγωγή αποτελεί κομβικό τμήμα της ελληνικής οικονομίας και θέλουμε να τη διαφυλάξουμε προστατεύοντας τους αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα».

Αναφορικά με το πόσο κοντά είμαστε σε μια επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το 2024 στο αγροτικό πετρέλαιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «έχει γίνει δύο χρόνια. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι εφόσον βρει δημοσιονομικά τον τρόπο να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Η βούληση είναι δεδομένη για στήριξη».

Νοσοκομεία και πανεπιστήμια

Όσον αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε πως «τα κριτήρια για τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων είναι τα πιο αυστηρά απ’ ό,τι ισχύει στην Ευρώπη», υπογραμμίζοντας πως «έχουν μπει πολλές δικλείδες ασφαλείας».

Τέλος, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στα χειρουργεία, ανέφερε πως «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει το “φακελάκι” στη ρίζα του. Υπάρχει η πρόθεση για απογευματινά χειρουργεία με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής. Η πολιτική αυτή έχει ως γνώμονα την αύξηση του ανταγωνισμού με νόμιμα μέσα των δημόσιων νοσοκομείων έναντι των ιδιωτικών».

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 15 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Πώς διορίζεστε στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ανεξαρτήτως πτυχίου AEI και ΤΕΙ (Και με απολυτήριο λυκείου)

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Tα εξεταζόμενα μαθήματα και όλη Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση ΙΤΑΛΙΚΩΝ και ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο