Αυτές είναι οι 5 περιζήτητες δουλειές με μισθό 120.000 δολαρίων και εργασία από το σπίτι
«Οι αναζητήσεις για θέσεις εργασίας AI έχουν αυξηθεί σχεδόν 4.000% τον τελευταίο χρόνο και οι δημοσιεύσεις για προσλήψεις σε αυτόν τον τομέα έχουν αυξηθεί κατά 306% την ίδια περίοδο»,

Δεν χρειάζεται να εργάζεστε στον τομέα της τεχνολογίας για να βρείτε μια επικερδή θέση εργασίας τεχνητής νοημοσύνης. Οι κλάδοι στους οποίους οι δεξιότητες AI έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση δεν είναι απαραίτητα οι πιο προφανείς, σύμφωνα με νέα έρευνα του LinkedIn.

Οι διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, το λιανικό εμπόριο και η μεταποίηση ξεπερνούν την τεχνολογία ως οι κορυφαίοι κλάδοι σε θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, από τον Δεκέμβριο του 2022. 

Συνολικά, οι αγγελίες θέσεων εργασίας στο LinkedIn που αναφέρουν είτε AI είτε generative AI υπερδιπλασιάστηκαν παγκοσμίως μεταξύ Ιουλίου 2021 και Ιουλίου 2023. Άλλες πλατφόρμες αναζήτησης εργασίας έχουν επίσης παρατηρήσει αύξηση των ανοιχτών ρόλων ΑΙ. 

«Στο Indeed, οι αναζητήσεις για θέσεις εργασίας AI έχουν αυξηθεί σχεδόν 4.000% τον τελευταίο χρόνο και οι δημοσιεύσεις για προσλήψεις σε αυτόν τον τομέα έχουν αυξηθεί κατά 306% την ίδια περίοδο», λέει ο Trey Causey, επικεφαλής του υπεύθυνου τμήματος AI στο Indeed.

Αλλά ορισμένοι ρόλοι είναι πιο περιζήτητοι από άλλους. Ακολουθούν οι πέντε πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας AI για τις οποίες οι εταιρείες προσλαμβάνουν αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία από το Indeed και το ZipRecruiter που μοιράστηκαν αποκλειστικά με το CNBC: 

  1. Data scientist
  2. Software engineer
  3. Data engineer 
  4. Research scientist 
  5. Product manager 

Σύμφωνα με το ZipRecruiter, ο μέσος μισθός για αυτές τις θέσεις εργασίας ξεπερνά όλες τα 100.000 δολάρια. Οι επιστήμονες δεδομένων έχουν τον χαμηλότερο μέσο μισθό, 127.128 δολάρια, ενώ οι διαχειριστές προϊόντων έχουν τον υψηλότερο μέσο μισθό, 153.698 δολάρια. Επιπλέον, όλες αυτές οι θέσεις εργασίας μπορούν να γίνουν από το σπίτι - και υπάρχουν χιλιάδες ανοιχτές ευκαιρίες τηλεργασίας για κάθε ρόλο αυτή τη στιγμή.

Αν και η ζήτηση για τεχνικούς ρόλους ΤΝ, όπως μηχανικός λογισμικού και επιστήμονας δεδομένων, έχει αυξηθεί σταθερά τον τελευταίο χρόνο, οι εταιρείες αναζητούν επίσης να προσλάβουν επαγγελματίες με γνώσεις ΑΙ για μη τεχνικούς ρόλους, όπως ειδικός στην εφοδιαστική αλυσίδα και διευθυντής πωλήσεων, σύμφωνα με το LinkedIn.

Όπως σημειώνει η έκθεση, η ζήτηση για ταλέντα και δεξιότητες AI σε διάφορους ρόλους «θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν την AI σε όλες τις ροές εργασίας τους».

Πηγή: imerisia.gr

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΚΤΕΛ: Ζητούνται εισπράκτορες με μισθό 1.500€

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Άνοιξε ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση Ιταλικών για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

ΑΣΕΠ: Πάρτε το πιο ΕΥΚΟΛΟ online PROFICIENCY στην Ελλάδα σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες (Μόνο 95 ευρώ)

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PIERAKAKIS
Τι είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή για τα Κολέγια, τα δημόσια ΑΕΙ, τον Γαβρόγλου και τα ακαδημαϊκά δικαιώματα

Ομιλία του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σ/ν του

Τι είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή για τα Κολέγια, τα δημόσια ΑΕΙ, τον Γαβρόγλου και τα ακαδημαϊκά δικαιώματα
εκπαιδευτικοι
Εκπαιδευτικοί: Να αποδοθούν τα χρήματα από ΚΑΠ όπως μοιράστηκαν από την Δ. Ε. Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
«Να αποδοθούν τα χρήματα από ΚΑΠ όπως μοιράστηκαν από την Δ. Ε. Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης», ζητούν οι εκπαιδευτικοί
Εκπαιδευτικοί: Να αποδοθούν τα χρήματα από ΚΑΠ όπως μοιράστηκαν από την Δ. Ε. Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης