δημόσιο προσλήψεις
«Φανταστείτε ένα περιβάλλον προσομοίωσης εντός του οποίου υποψήφιοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να απασχοληθούν στο Δημόσιο θα εξετάζονται σε ουδέτερο χρόνο, ως προς την αντίδρασή τους σε καταστάσεις διαχείρισης κρίσεων και επίλυσης προβλημάτων.»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως  σημείωσε ότι  το υπουργείο θέλει να εφαρμόσει νέες τεχνικές, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που ακολουθεί το ΑΣΕΠ για τον διορισμό των υποψηφίων.  Αποκάλυψε ότι οι υποψήφιοι εργαζόμενοι για το δημόσιο τομέα θα πρέπει να περάσουν ένα τεστ προσομοίωσης, που θα πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες και με το οποίο θα εξετάζεται η αντίδραση σε καταστάσεις διαχείρισης κρίσεων και επίλυσης προβλημάτων. 

ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.jpg

Και εξήγησε: «Δρομολογούμε την ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού εργαλείου, το οποίο θα συμβάλει στον έλεγχο δεξιοτήτων σε κέντρα αξιολόγησης (Assessment Centers), τα οποία θα διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για τη χρήση εξελιγμένων εργαλείων διάγνωσης της καταλληλότητας των υποψηφίων σε συνάρτηση με το προφίλ της υπό πλήρωση θέσης. Για να γίνω πιο σαφής, φανταστείτε ένα περιβάλλον προσομοίωσης εντός του οποίου υποψήφιοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να απασχοληθούν στο Δημόσιο θα εξετάζονται σε ουδέτερο χρόνο, ως προς την αντίδρασή τους σε καταστάσεις διαχείρισης κρίσεων και επίλυσης προβλημάτων. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε να επιτύχουμε την επιτάχυνση των διαδικασιών, μέσω της δημιουργίας μιας «δεξαμενής» υποψηφίων δημοσίων υπαλλήλων»

Παράλληλα δήλωσε πως «προχωρούν οι ενέργειες για την έκδοση των πρώτων προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ για προσλήψεις σε πάνω από 180 φορείς του Δημοσίου από τη «δεξαμενή» των επιτυχόντων σε ειδικότητες όπως μηχανικούς, γεωπόνους, πληροφορικούς, κτηνιάτρους, οικονομολόγους, νομικούς, ψυχολόγους, προσωπικό διοικητικών καθηκόντων. Παράλληλα και ξεχωριστά από την απορρόφηση επιτυχόντων του πανελλαδικού διαγωνισμού, έχει δοθεί προτεραιότητα σε προσλήψεις σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι για παράδειγμα η Υγεία όπου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει 10.000 προσλήψεις. Προ ημερών, μάλιστα, άνοιξε η πλατφόρμα για την πρόσληψη 250 διασωστών στο ΕΚΑΒ».

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ στο Δημόσιο ΑΕΙ, ΤΕΙ και ίσως με απολυτήριο Λυκείου με ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ σε 2 μήνες από τώρα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Tα εξεταζόμενα μαθήματα και όλη Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση Ιταλικών για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

ΑΣΕΠ: Πάρτε το πιο ΕΥΚΟΛΟ online PROFICIENCY στην Ελλάδα σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες (Μόνο 95 ευρώ)

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

clothes-rouxa
Τοξικές ουσίες σε είδη ένδυσης και αξεσουάρ πολύ γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας
Είναι πολύ δημοφιλής εδώ και λίγα χρόνια αφού προσφέρει μεγάλη γκάμα ρούχων και αξεσουάρ σε εξευτελιστικές τιμές.
Τοξικές ουσίες σε είδη ένδυσης και αξεσουάρ πολύ γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας