Thumbnail
Η εταιρεία επικαλείται τη «μείωση των προϋπολογισμών των διαφημιζομένων» και «το δύσκολο ρυθμιστικό περιβάλλον, που προσαρμόζεται πολύ αργά» στις αλλαγές στον κλάδο των ΜΜΕ

Η BCE, η μεγαλύτερη επιχείρηση του τομέα των επικοινωνιών στον Καναδά, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως θα προχωρήσει στην κατάργηση 1.300 θέσεων εργασίας και στο κλείσιμο ή την πώληση των εννέα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της, στο πλαίσιο ευρείας αναδιοργάνωσής της, λόγω κυρίως της συρρίκνωσης της ακροαματικότητας.

Σε ανοικτή επιστολή του προς τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bell, ο Μίρκο Μπίμπιτς, αποκάλυψε ότι η εταιρεία υπέστη ετήσια ζημία 40 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (27,7 εκατ. ευρώ) στον τομέα της ενημέρωσης και ότι η ζημία «συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο παρά την ηγετική μας θέση» στον τομέα.

Η κερδοφορία των ραδιοφωνικών σταθμών του ομίλου υποδιπλασιάστηκε από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Bell Canada εξάλλου προβλέπει ετήσια ζημία 250 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων στον τομέα των υπηρεσιών της παραδοσιακής τηλεφωνίας.

Τα έσοδα των μέσων, σύμφωνα με στελέχη της BCE, «μεταναστεύουν σε ξένες ψηφιακές πλατφόρμες», όπως η Google και η Meta (Facebook, Instagram), ενώ ο αριθμός των συνδρομητών και των ακροατών βρίσκεται σε «μόνιμη πτώση» καθώς πλέον το κοινό στρέφεται στις πλατφόρμες streaming.

Η εταιρεία επικαλείται επίσης τη «μείωση των προϋπολογισμών των διαφημιζομένων» και «το δύσκολο ρυθμιστικό περιβάλλον, που προσαρμόζεται πολύ αργά» στις αλλαγές στον κλάδο των ΜΜΕ.

«Για να επιτύχουμε αυτή τη μεταμόρφωση, πρέπει να ευθυγραμμίσουμε (...) τα κόστη με τα δυνητικά έσοδά μας σε καθέναν από τους τομείς δραστηριότητάς μας», ανέφερε ο κ. Μπίμπιτς.

Αυτές που θα υποστούν το πιο βαρύ χτύπημα είναι οι θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων (6%), ενώ ο αριθμός των ανώτερων στελεχών της διοίκησης θα μειωθεί κατά 20% σε σύγκριση με το 2020.

Εξάλλου, η BCE θα δημιουργήσει ενιαία αίθουσα σύνταξης για να αυξηθεί «η συνεργασία και η αποτελεσματικότητα» των ΜΜΕ της, ανέφερε ο Ρίτσαρντ Γκρέι, αντιπρόεδρος αρμόδιος για τον τομέα της ενημέρωσης.

Τα γραφεία του ομίλου στο Λονδίνο και στο Λος Άντζελες θα κλείσουν. Αυτό στην Ουάσιγκτον θα δει το προσωπικό του να μειώνεται.

Έξι ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι οποίοι εκπέμπουν από τη μια άκρη του Καναδά ως την άλλη, θα κλείσουν. Άλλοι τρεις, στο Οντάριο, θα πωληθούν, προϋποτιθεμένης της έγκρισης του εποπτικού φορέα.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Σαρώνει το Voucher των 750€ - Έκτακτη Ενημέρωση με οδηγίες και τα 1500€

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο - Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνοδος πρυτανεων
Δεσμεύσεις από τον υφυπουργό Παιδείας Ν. Παπαιωάννου, αλλά με αστερίσκους για τα ΑΕΙ: Υποσχέσεις ενίσχυσης και μια δύσκολη πραγματικότητα
Τι είπε ο υφυπουργός Παιδείας στην 1η Σύνοδο των Εκτελεστικών Διευθυντών ΑΕΙ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου Πρυτάνεων στον Βόλο
Δεσμεύσεις από τον υφυπουργό Παιδείας Ν. Παπαιωάννου, αλλά με αστερίσκους για τα ΑΕΙ: Υποσχέσεις ενίσχυσης και μια δύσκολη πραγματικότητα
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ευρώπη σε σταυροδρόμι: όταν η «δύο ταχυτήτων» Ένωση παύει να είναι ταμπού
Το βέβαιο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται ξανά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. - Τι περιλαμβάνει το γερμανικό σχέδιο
Ευρώπη σε σταυροδρόμι: όταν η «δύο ταχυτήτων» Ένωση παύει να είναι ταμπού
ωνα
Μεγάλη συναυλία στην Καλλιθέα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου το Σάββατο 31 Ιανουαρίου
Σάββατο 31/1: Γιορτή μουσικής και δημόσιας παιδείας στην πλατεία Δαβάκη
Μεγάλη συναυλία στην Καλλιθέα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου το Σάββατο 31 Ιανουαρίου
γριπη
Υπογράφτηκε από την υπουργό Παιδείας η Εγκύκλιος για τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης
Γιατί η γρίπη Α δεν είναι «απλή ίωση» – Τι λένε οι ειδικοί - Τι πρέπει να προσέξουν γονείς και μαθητές
Υπογράφτηκε από την υπουργό Παιδείας η Εγκύκλιος για τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης