ασεπ προσλήψεις
Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για τη διαδικασία

Μπορεί να «κλείδωσε» η ημερομηνία διεξαγωγής του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για το Σάββατο 4 Μαρτίου, ωστόσο, οι απορίες των υποψηφίων σχετικά με την όλη διαδικασία παραμένουν πολλές. Και ενώ ο χρόνος «στενεύει», αφού μας χωρίζει σχεδόν ένας μήνας από την ημερομηνία αυτή, το alfavita.gr με τη συνεργαία της Μαρίας Πλάκα και του proson.gr παραθέτει αποκλειστικές πληροφορίες για το πως θα εξεταστούν οι περίπου 108.000 υποψήφιοι. 

Να σημειώσουμε αρχικά ότι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε δύο διαφορετικά μαθήματα -  δοκιμασίες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, τα δύο αυτά μαθήματα θα εξεταστούν την ίδια ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 4 Μαρτίου. Η εξέταση στο κάθε μάθημα θα είναι τρίωρη και προβλέπεται ότι οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να εγκαταλείψουν την αίθουσα αν δεν έχει παρέλθει μία ώρα από την ώρα που έλαβαν τα θέματα.

Ενδιάμεσα στις εξετάσεις των δύο μαθημάτων θα δοθεί αρκετός χρόνος στους υποψηφίους ώστε να ξεκουραστούν. Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, μεταξύ των δύο εξετάσεων θα μεσολαβήσουν ώρες. Δεν αποκλείεται μάλιστα το πρώτο μάθημα να δοθεί το πρωί και το δεύτερο αργά το μεσημέρι.

Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν ξεχωριστά σε δύο μαθήματα με την εξής ύλη:

  1. Εξέταση γνώσεων που αφορά στην αξιολόγηση γνώσεων γενικού περιεχομένου, που κρίνεται απαραίτητο ή χρήσιμο να έχουν οι υποψήφιοι για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
  2. Δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου θα περιλαμβάνει τρία είδη ερωτήσεων:
    - Ερωτήσεις Αριθμητικού Συλλογισμού
    - Ερωτήσεις Λεκτικού Συλλογισμού
    - Ερωτήσεις Αξιολόγησης Υποθετικών Καταστάσεων

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν γραπτώς και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά απαντητικά φύλλα.

Ανακοινώνονται τα εξεταστικά κέντρα

Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ, Θάνου Παπαϊωάννου, τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα διαγωνιστούν οι 108.229 υποψήφιοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Είναι ήδη γνωστό πως εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στις 43 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. 

Τα εξεταστικά κέντρα θα βρίσκονται σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα οποία διεξάγονται και οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Πόσοι επιτηρητές θα χρειαστούν

Εκτός όμως των εξεταστικών κέντρων, το  ΑΣΕΠ, για την διεξαγωγή του διαγωνισμού, θα χρειαστεί και χιλιάδες επιτηρητές. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του proson, για την «επιτήρηση» των 108.229 υποψηφίων θα χρειαστεί την ημέρα εκείνη να απασχοληθούν πάνω από 5.000 επιτηρητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ θα αναζητήσει τους επιτηρητές που χρειάζεται, με τη βοήθεια του υπουργείου Παιδείας, στους κύκλους των εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα, σύντομα, αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετική πρόσκληση, με την οποία θα καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που επιθυμούν να συμμετέχουν ως επιτηρητές στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, το Σάββατο 4 Μαρτίου.

Στην οικεία πρόσκληση θα ξεκαθαρίζεται το ωράριο απασχόλησης που θα απαιτείται καθώς και η αποζημίωση που θα λάβουν όσοι εκπαιδευτικοί συμμετάσχουν στις διαδικασίες επιτήρησης. 

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ: Με μόνο 200 ευρώ παίρνετε όλη την ύλη και την προετοιμασία που τελεί υπό τον εποπτεία ομ. καθηγητή δημόσιου Πανεπιστημίου

Η ταχύρρυθμη ασύγχρονη προετοιμασία του golearn είναι η μόνη στην Ελλάδα που τελεί υπό την εποπτεία ομ. καθηγητή δημόσιου Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα έχει την υπογραφή του ομ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου.

Πάνω από 40.000 ενήλικες προετοιμάζονται και μοριοδοτούνται κάθε χρόνο από το goLearn για διορισμούς, προσλήψεις, διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και πίνακες

ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΔΩ ΕΩΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΜΟΝΟ 200 ΕΥΡΩ

ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η προετοιμασία με τη χαμηλότερη τιμή

asep

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Γραπτός Διαγωνισμός στα Δικαστήρια: Όλη η ύλη ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΩΣ 400 ΕΥΡΩ σε χιλιάδες εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Propilaia-aei
Κριτήρια επιχορήγησης ΑΕΙ: Δείκτες ποιότητας και επιτεύγματα για την κατανομή
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, με την οποία ορίζονται κριτήρια, δείκτες ποιότητας και επιτεύγματα για την κατανομή της...
Κριτήρια επιχορήγησης ΑΕΙ: Δείκτες ποιότητας και επιτεύγματα για την κατανομή
Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως: Ο σχεδιασμός μας για την αξιολόγηση, τους διορισμούς και τους μισθούς των εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της δέσμευσης, είπε η Ν. Κεραμέως.
Νίκη Κεραμέως: Ο σχεδιασμός μας για την αξιολόγηση, τους διορισμούς και τους μισθούς των εκπαιδευτικών
αυτισμός
Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού: Το 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Εκπ/κών
Παγκόσμια ημέρα αυτισμού σήμερα! Παρολαυτα οι Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) είναι καθημερινή και συστηματική δουλειά, προσπάθεια και πάνω...
Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού: Το 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Εκπ/κών