Ποιοι συνταξιούχοι πρόκειται να λάβουν τα αναδρομικά που δικαιούνται

Δεν θα είναι όλοι οι συνταξιούχοι τυχεροί, ώστε να λάβουν τα αναδρομικά που τους αναλογούν. Μόνο συγκεκριμένη μερίδα κατόρθωσε να τα δικαιούται μετά από προσφυγή στο ΣτΕ.

Ποιοι θα δουν στο λογαριασμό τους αναδρομικά

Μόνο όσοι προσέφυγαν έως τις 31 Ιουλίου 2020 και εντέλει δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα λάβουν αναδρομικά ποσά από τις περικοπές σε επικουρικές συντάξεις, αλλά και δώρα και επιδόματα κύριων και επικουρικών.

Όπως αναφέρεται στην Καθημερινή, εντός του 2023 οι συνταξιούχοι θα έχουν τριπλό όφελος, από τις αυξήσεις που θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια, την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και την πληρωμή της 4ης δόσης των αναδρομικών που προέκυψαν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

Η τελική τιμή των αναδρομικών

Σημειώνεται πως το συνολικό κόστος για την επιστροφή των αναδρομικών ποσών που αντιστοιχεί στις περικοπές των επικουρικών συντάξεων, καθώς και των δώρων και επιδομάτων σε κύριες και επικουρικές, μόνο για το 11μηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, ξεπερνάει τα 2,5 δισ. ευρώ (723 εκατ. για τα αναδρομικά των επικουρικών και 1,875 δισ. για τα δώρα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).

Η απόφαση του ΣτΕ, έκλεισε τον περασμένο Ιούλιο ένα μεγάλο κεφάλαιο του δικαστικού θρίλερ των αναδρομικών, επιδικάζοντας αναδρομικά ποσά από μειώσεις επικουρικών συντάξεων και από την κατάργηση δώρων στους συνταξιούχους, μόνο σε όσους είχαν προσφύγει δικαστικά μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020, όταν και ψηφίστηκε η διάταξη με την οποία το Δημόσιο πλήρωσε τα αναδρομικά από τις περικοπές στις κύριες συντάξεις. Υπήρξε δε, τότε, ειδική διάταξη με την οποία αποσβένονταν οι αξιώσεις για επικουρικές και δώρα. Ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται περίπου για 400.000 συνταξιούχους, όμως οι πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας κάνουν λόγο για λιγότερους από 250.000.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

5125 διορισμοί μέσω Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ: Η κορυφαία online προετοιμασία με τη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα

Ανοικτές οι αιτήσεις για το Πανελλήνιο Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γεώργιος Κόσυβας
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής
ΠΔΕ Αττικής: Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής