ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ): Επέκταση του προγράμματος και αύξηση θέσεων για μακροχρόνια άνεργους
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Την επέκταση του προγράμματος απασχόλησης της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 55 έως 67 ετών ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος απασχόλησης της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 55 έως 67 ετών, που θα δημιουργήσει 6.500 επιπλέον θέσεις εργασίας, καθώς και την έναρξη ενός νέου προγράμματος, που θα καλύπτει 10.000 μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με γυναίκες και άνδρες που συγκαταλέγονται στους 8.000 πολίτες ηλικίας 55-67 ετών, οι οποίοι έχουν πλέον βρει εργασία σε Δήμους, Περιφέρειες, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΚΕΠ και άλλα ΝΠΔΔ χάρη στο υφιστάμενο πρόγραμμα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι συνολικά 8.500 θέσεις που προβλέπονται έως σήμερα θα αυξηθούν σε 15.000, με προϋπολογισμό 117 εκατομμύρια ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα απασχόλησης για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας άνω των 45 ετών, στον ιδιωτικό τομέα, θα δίνει έμφαση σε περιοχές που θεωρούνται θύλακες υψηλής ανεργίας. Έχοντας προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του. Θα έχει διάρκεια 12 έως 18 μήνες και θα προβλέπει μηνιαία επιχορήγηση μισθού και εισφορών 653 έως 746 ευρώ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως η πολιτεία έχει αφενός τις γνώσεις και αφετέρου τους πόρους ώστε να μειωθεί δραστικά η ανεργία και να αυξηθεί η απασχόληση.

"Αυτή τη στιγμή ερχόμαστε και παντρεύουμε τρία πράγματα: πολιτική βούληση, τεχνογνωσία, η οποία υπάρχει και στο Υπουργείο και στη ΔΥΠΑ, αλλά και ταυτόχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία", σημείωσε ο Πρωθυπουργός. "Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης σε συνδυασμό με μια κατεύθυνση από την πολιτική ηγεσία, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουμε αυτή τη στιγμή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, νομίζω ότι μπορούμε πραγματικά να πάμε τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης σε ένα άλλο επίπεδο και αυτός είναι ο στόχος μας", πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μετσόβιο
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Μαζικό φοιτητικό κάλεσμα για την υπόθεση εκκένωσης της κατάληψης Αρχιτεκτονικής – Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2/6
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Αντρέας Εμπειρίκος στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης
Μια βαθιά υπαρξιακή επιλογή στην πρεμιέρα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και την αξία της...
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης
Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με την Αυστραλιανή εταιρεία τεχνολογίας Canva για δωρεάν πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα Canva Education
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Ελεύθερη πρόσβαση σε εξειδικευμένα εργαλεία παρουσιάσεων και ψηφιακού περιεχομένου για όλους τους εκπαιδευτικούς
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία