Υπουργείο Εργασίας: Περισσότερες προσλήψεις από αποχωρήσεις το 2021
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Θετικό το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης για το 2021 - Περισσότερες προσλήψεις από αποχωρήσεις - Τι δείχνουν τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ»

Θετικό πρόσημο παρουσιάζει το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης το 2021, αφού οι προσλήψεις ήταν κατά 133.082 περισσότερες από τις αποχωρήσεις, σε μια δύσκολη χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2021, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 2.395.429.

Την ίδια περίοδο, οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 2.262.347 (1.287.005 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και 975.342 οικειοθελείς αποχωρήσεις).

Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του έτους 2021 ήταν θετικό κατά 133.082 θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά στον Δεκέμβριο 2021, το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης ήταν ελαφρά αρνητικό κατά 2.598 θέσεις εργασίας, αφού οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 193.008, ενώ οι αποχωρήσεις σε 195.606 (76.943 οικειοθελείς αποχωρήσεις και 118.663 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου).

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστήμιο ιωαννίνων
Η Σχολή Καλών Τεχνών και το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν το Βιωματικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο "Η τέχνη των Αβορίγινων μας εμπνέει!"
Το βιωματικό εργαστήριο «Η τέχνη των Αβορίγινων μας εμπνέει!» προσκαλεί μαθητές και μαθήτριες σε ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με τον πολιτισμό...
Η Σχολή Καλών Τεχνών και το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν το Βιωματικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο "Η τέχνη των Αβορίγινων μας εμπνέει!"
πολλαπλό βιβλίο
Το πολλαπλό βιβλίο και η αναγκαιότητα ουσιαστικής επιμόρφωσης των διδασκόντων
«Το πολλαπλό βιβλίο μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία αναβάθμισης της εκπαίδευσης, μόνο όμως αν στηριχθεί σωστά»
Το πολλαπλό βιβλίο και η αναγκαιότητα ουσιαστικής επιμόρφωσης των διδασκόντων
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η σχέση της ανθρωπότητας με το Σύμπαν
Τρεις ομιλίες, σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου 2026 και ώρες 16:00 με 17:30, στο Περίπτερο 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η σχέση της ανθρωπότητας με το Σύμπαν