Συνεχίζονται οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ - Ηλεκτρονικά η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ και οι διαδικασίες προσλήψεων προσωπικού ορισμένου ή αορίστου χρόνου

Με εγκύκλιο που εξέδωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 30ης Μαρτίου, προβλέπεται ότι οι αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στον φορέα με ηλεκτρονικό τρόπο και κατ΄ εξαίρεση ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή.

   Το ίδιο ισχύει και για ανακοινώσεις που έχουν ήδη εγκριθεί από το ΑΣΕΠ και δεν έχουν δημοσιευθεί ή δεν έχει αρχίσει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η αναζήτηση απαιτούμενων δικαιολογητικών είτε με ηλεκτρονικό είτε με άλλο τρόπο, λόγω των τρεχουσών συνθηκών, ο υποψήφιος μπορεί να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με την οποία, εφόσον προκύψει προσληπτέος, θα προσκομίσει αυτά σε χρόνο μεταγενέστερο και πάντως άμεσα μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων λόγω του κορονοϊού. Επίσης, και οι τυχόν ενστάσεις για όλες τις διαδικασίες πρόσληψης υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

   Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η αδυναμία αποστολής δικαιολογητικών σε διαγωνισμό με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πρέπει να αποδεικνύεται αιτιολογημένα, ώστε να γίνεται αποδεκτή η αποστολή τους με το συμβατικό ταχυδρομείο.

   Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι άδειες ειδικού σκοπού των υπαλλήλων του Δημοσίου παρατείνονται και κατά την περίοδο του Πάσχα, ενώ δεν αναστέλλονται οι διαδικασίες επιλογής υπηρεσιακών γραμματέων και προϊσταμένων γενικής διεύθυνσης, διεύθυνσης και τμήματος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΤΕΙΟ
Πάντειο Πανεπιστήμιο: 22–23 Μαΐου 2026 το διεθνές συνέδριο με επίκεντρο την Κίνα και τη Ρωσία
Πάντειο Πανεπιστήμιο: 22–23 Μαΐου 2026 το διεθνές συνέδριο «Rethinking Area Studies, the Disciplines, and the Policy Sciences for the Twenty-First...
Πάντειο Πανεπιστήμιο: 22–23 Μαΐου 2026 το διεθνές συνέδριο με επίκεντρο την Κίνα και τη Ρωσία
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Οι μαθητές του 3ου Πεδίου μπορούν να ανταποκριθούν» – Η απάντηση των Φυσικών για τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές
Πανελλαδικές εξετάσεις: «Η Φυσική δεν είναι κλειστό πεδίο» – Παρέμβαση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
«Οι μαθητές του 3ου Πεδίου μπορούν να ανταποκριθούν» – Η απάντηση των Φυσικών για τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές