Σχολικό ημερολόγιο 2026-2027: Όλες οι αργίες, τα τριήμερα και οι διακοπές της νέας χρονιάς

Εργασία 0

Δύο νέα καινοτόμα προγράμματα πρόσληψης ανέργων αρχές του 2019

karamesini_oaed09134
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νέα προγράμματα για ανέργους εξήγγειλε η Μαρία Καραμεσίνη, διοικήτρια του ΟΑΕΔ σε συνέντευξή της στο «Εθνος-Εργασία»

 Τα δύο νέα καινοτόμα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη στήριξη άνεργων νέων έως 29 ετών και πρώην αυτοαπασχολούμενων, προκειμένου να στήσουν τη δική τους επιχείρηση αναλύει η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη.Επίσης, εκτιμά πως η ανεργία μπορεί να πέσει αρκετά κάτω από το 18% το 2019, εάν τον Δεκέμβριο διαμορφωθεί γύρω στο 19% και στο 19,5% σε ετήσια βάση.

   Όπως προαναγγέλλει η κ. Καραμεσίνη, επί θύραις βρίσκονται:

   * Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης άνεργων νέων έως 29 ετών, οι οποίοι θα βοηθηθούν για την ωρίμανση της επιχειρηματικής τους ιδέας και τη σύνταξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου και έπειτα θα στηριχθούν για την ίδρυση της επιχείρησής τους οικονομικά, με επιχορήγηση κεφαλαίου, αλλά και με δωρεάν παροχή συμβούλων από ειδικούς.

   * Πρόγραμμα «δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» για άνεργους πρώην αυτοαπασχολούμενους-εργοδότες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και στους οποίους θα δοθεί επιχορήγηση για να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα μόνοι ή μαζί με άλλους.

  Μεταξύ των άλλων η κ. Καραμεσίνη, στη συνέντευξή της στο "ΕΘΝΟΣ-ΕΡΓΑΣΙΑ" προσθέτει ότι προβλέπεται να βγουν άμεσα τα δύο προγράμματα για πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα από την υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας, το πρώτο για 5.500 ανέργους νέους πτυχιούχους που θα ασχοληθούν στον δημόσιο τομέα και το δεύτερο για 10.000 πτυχιούχους έως 39 ετών, που θα απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα 'Επεται, ακόμα, ένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 56 δήμους της χώρας, για το οποίο θα υπάρξει σύντομα σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας.

   Η πολιτική μας ηγεσία έχει εξαγγείλει μια δέσμη προγραμμάτων για 88.500 ανέργους μέχρι το πρώτο 4μηνο του 2019, υπογραμμίζει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

   Σχετικά με την αναστροφή του brain drain, τονίζει ότι γίνονται αξιόλογες προσπάθειες από την κυβέρνηση για την ανάσχεση της φυγής του επιστημονικού δυναμικού της χώρας: Το υπουργείο Παιδείας ενισχύει την έρευνα με τις υποτροφίες σε διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, τα προγράμματα που απευθύνονται στους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ενθάρρυνση όσων έχουν φύγει στο εξωτερικό να συνεργαστούν με τις εδώ επιχειρήσεις και δημιουργήσουν οργανικούς δεσμούς με την Ελλάδα, είναι μερικά παραδείγματα, εξηγεί η κ. Καραμεσίνη.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Δεν μπορείς να τους μετακινείς σαν πιόνια μετά από 20 ημέρες

IRIS και Εφορία: Τι ισχύει όταν στέλνετε χρήματα σε παιδιά, συγγενείς και φίλους

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εργασία