Thumbnail
Σύμβαση εργασίας για Τεχνικό Σύμβουλο για τη δημιουργία της γραμμής 4

Τεχνικό Σύμβουλο θα προσλάβει η Αττικό Μετρό για την τεχνική υποστήριξη τόσο της υπό δημοπράτηση Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, όσο και της υπό κατασκευή επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά.

Η δημοπράτηση βγήκε στον αέρα στις 25 Ιανουαρίου 2018 και έχει κόστος 21.639.924,9 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ 26,83εκατ.ευρώ). Η χρηματοδότηση καλύπτεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Όπως αναφέρεται «μέχρι την ένταξη του έργου «ΓΡΑΜΜΗ 4-Τμήμα Α` Άλσος Βεϊκου-Γουδή» στο Ε.Π-ΥΜΕΠΕΡΑΑ η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί και από εθνικούς πρόους».

Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 12 Μαρτίου 2018 και η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 60 μήνες (5 χρόνια) και ο ανάδοχος θα παράσχει «υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε κατασκευαστικά θέματα μεγάλων τεχνικών έργων».

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα ωρίμανσης του έργου της Νέας Γραμμής 4 για την οποία έχει ήδη ενεργοποιηθεί η Α`φάση δημοπράτησης. Να σημειώσουμε ότι, εδώ, είμαστε εν αναμονή της απόφαση της επιτροπής διαγωνισμού της Αττικό Μετρό για την απόρριψη ή όχι προδικαστικών προσφυγών που έχουν κατατεθεί από όλους τους συμμετέχοντες.

Με τις πλέον μετριοπαθείς προβλέψεις το έργο εφόσον ξεπεράσει σύντομα τον δικαστικό σκόπελο, θα χρειαστεί αρκετούς μήνες για την Β`φάση που είναι οι τεχνικές προσφορές των διαγωνιζόμενων ενώ η πιο κρίσιμη φάση είναι εκείνη της αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών από όπου θα προκύψει ο μειοδότης του έργου των 1,79δισ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ).

Η Νέα Γραμμή 4 σε αυτή τη φάση θα ξεκινά από το Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι, θα περνά από το κέντρο της Αθήνας και μέσω Ιλισίων και Ζωγράφου θα καταλήγει στο Γουδή έχοντας 15 υπόγειους σταθμούς και 12,9χλμ μήκος. Σε αυτή τη γραμμή θα ενσωματωθούν όλες οι τεχνολογικές εξελίξεις στα έργα Μετρό και θα κυκλοφορούν υπεραυτόματα τρένα χωρίς οδηγούς, ενώ στις αποβάθρες θα υπάρχουν θύρες ασφαλείας που θα ανοίγουν μόνο με την έλευση του τρένου στο σταθμό.

Η λειτουργία της 4ης Γραμμής εφόσον τηρηθούν απαρέγκλητα τα χρονοδιαγράμμα και το έργο ξεκινήσει μέσα στο 2019, θα πραγματοποιηθεί το 2027 και προς το παρόν προβλέπεται ενιαία, χωρίς κάποια τμηματική παράδοση.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Το "μυστικό" επίδομα των 300€ με τους χιλιάδες δικαιούχους - 750 ευρώ σε χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών golearn σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας

Πιστοποίηση Η/Υ  - ECDL golearn για το Δημόσιο σε 2 ημέρες στα χέρια σου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίδομα
Ξεκίνησαν οι πληρωμές πριν τις γιορτές: Ποιοι βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς έως τις 19 Δεκεμβρίου
ΔΥΠΑ, συντάξεις, επιδόματα ΟΠΕΚΑ και Δώρο Χριστουγέννων μπαίνουν σταδιακά στους λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων
Ξεκίνησαν οι πληρωμές πριν τις γιορτές: Ποιοι βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς έως τις 19 Δεκεμβρίου
Νίκος Μιχαλολιάκος
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ενοχή και των 42 κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας - Ο Μιχαλολιάκος ήταν ο απόλυτος αρχηγός
Εισαγγελική πρόταση-ορόσημο στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ενοχή και των 42 κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας - Ο Μιχαλολιάκος ήταν ο απόλυτος αρχηγός