ύπνος
Και όμως τα σεντόνια πρέπει να πλένονται πολύ συχνότερα από όσο νομίζουμε

Και όμως τα σεντόνια και τα παπλώματα πρέπει να πλένονται κάθε δύο μέρες, σύμφωνα με όσα λένε οι επιστήμονες, όσο περίεργο κι αν ακούγεται.

Ο Abbas Kanani, φαρμακοποιός στο διαδικτυακό φαρμακείο Chemist Click, δήλωσε στο FEMAIL ότι: «Η σωστή υγιεινή είναι σημαντική όταν πρόκειται για ύπνο, επειδή τα βρώμικα σεντόνια μπορούν να συμβάλουν σε αλλεργίες, δερματικά εξανθήματα, άσθμα και να διαταράξουν την ποιότητα του ύπνου».

Η Danielle Mason, επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων στο The Fine Bedding Company προειδοποίησε: «Επιφανειακά, τα σκεπάσματά σας μπορεί να φαίνονται καθαρά, αλλά μπορεί να οδηγήσουν σε κάθε είδους προβλήματα υγείας αν δεν αλλάζονται τακτικά, γι' αυτό θα συνιστούσαμε να αλλάζετε τα σεντόνια σας μία φορά την εβδομάδα».

Τι ισχύει

Εάν έχετε κατοικίδια ζώα ή εμφανίζετε αλλεργίες από ακάρεα σκόνης, θα πρέπει να το κάνετε κάθε 3-4 ημέρες για βέλτιστες συνθήκες ύπνου.

Ο Abbas συμφώνησε, λέγοντας ότι τα σεντόνια πρέπει να αλλάζονται «το πολύ κάθε δύο εβδομάδες, αλλά ιδανικά μία φορά την εβδομάδα».

Η Dr Veronika Matutyte, Health Sciences, peachesandscreams.co.uk συμφώνησε, λέγοντας: «Η υγιεινή του κρεβατιού είναι πολύ σημαντική. Βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης βακτηρίων, μικροβίων, λοιμώξεων και ασθενειών».

Η ρουτίνα είναι πιθανότατα διαφορετική για άτομα με προβλήματα όπως το άσθμα και οι αλλεργίες και για όσους εμφανίζουν νυχτερινές εφιδρώσεις.

Ο Abbas και η Δρ Veronika δήλωσαν ότι υπάρχει πληθώρα προβλημάτων υγείας που μπορεί να προκύψουν από το να αφήνει κανείς τα σκεπάσματα για πολύ καιρό.

Τι συσσωρεύεται στα σκεπάσματα

Η βρωμιά, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα σωματικά έλαια, ο ιδρώτας και τα ακάρεα της σκόνης, συμπεριλαμβανομένων των πτωμάτων και των περιττωμάτων τους, μπορούν να συσσωρευτούν στα σκεπάσματά σας.

Τα ακάρεα της σκόνης μπορούν να ζήσουν αποκλειστικά από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αναπαράγονται γρήγορα. Εάν έχετε δερματικές αλλεργίες που προκαλούνται από τα ακάρεα της σκόνης, τη γύρη ή άλλα μικροσκοπικά σωματίδια, πλύνετε τα σκεπάσματα με ζεστό νερό και αυτό θα σας βοηθήσει να σκοτώσετε τα ακάρεα της σκόνης και άλλα ερεθιστικά μικρόβια.

Μπορούν επίσης να κάνουν τα συμπτώματα του άσθματος πολύ χειρότερα, γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε τα σεντόνια σας καθαρά.

«Όταν κινούμαστε, η τριβή προκαλεί την είσοδο ρύπων και βακτηρίων στους πόρους μας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κηλίδες και ξεσπάσματα ακμής, ειδικά αν έχουμε δέρμα με τάση ακμής.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

EKPAIDEYTIKOS
Συγκεντρωτικοί εκκαθαρισμένοι Πίνακες Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Τους πίνακες τους συγκροτεί το ΑΣΕΠ και τους αναμορφώνει -αναθεωρεί κάθε φορά που εγκρίνονται ενστάσεις εκπαιδευτικών.
Συγκεντρωτικοί εκκαθαρισμένοι Πίνακες Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
επίσκεψη Κεραμέως
ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Για την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στην Κέρκυρα
«Για μια ακόμα φορά τα εκπαιδευτικά κι εργατικά σωματεία της Κέρκυρας, η Ένωση Γονέων, οι μαθητές και οι φοιτητές, διαδήλωσαν ενάντια στην παρουσία...
ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Για την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στην Κέρκυρα