epistimi
Από την πρόβλεψη και τον εντοπισμό ασθενειών μέχρι την επανάσταση στον τρόπο που εργαζόμαστε, οι επόμενες δεκαετίες θα αφηγηθούν την ιστορία της ανόδου της Μηχανικής Μάθησης και Νοημοσύνης

Κάνουμε ήδη έξυπνες συνομιλίες με τα κινητά μας τηλέφωνα εξοπλισμένα με Τεχνητή

Νοημοσύνη και τα επόμενα χρόνια, η AI θα αλλάξει ουσιαστικά τον κόσμο μας σε όλους τους τομείς, από την εκπαίδευση μέχρι και την πολιτική.

Και αν αναρωτηθεί κανείς ποια θα μπορούσε να είναι η σχέση AI και πολιτικής, η απάντηση δίνεται από ένα νέο πολιτικό κόμμα στη Δανία, το οποίο έχει ως αρχηγό ένα chatbot.

Ιδρυτής του κόμματος, ο ερευνητής και καλλιτέχνης Asker Staunæs, ο οποίος δήλωσε ότι το chatbot έχει προγραμματιστεί με αρχικά δεδομένα τις πολιτικές των περιθωριακών κομμάτων της Δανίας μετά το 1970 και ενσαρκώνει τις αξίες του 20% του πληθυσμού της χώρας που απέχουν σήμερα από την εκλογική διαδικασία.

Η πολιτική αυτή ομάδα ονομάζεται "Συνθετικό Κόμμα" (Synthetic Party), ενώ ο ηγέτης του, το chatbot, ονομάζεται Leader Lars και οι άνθρωποι μπορούν να του μιλήσουν στο Discord, αφού καταλαβαίνει αγγλικά, αλλά απαντά μόνο στα δανικά. 

Από τις συνομιλίες αυτές συλλέγει συνεχώς δεδομένα και εκτός από την προώθηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην πολιτική, δημιούργησε και το προεκλογικό του πρόγραμμα χρησιμοποιώντας επιπλέον τις προτάσεις των κομμάτων που είχαν μείνει εκτός κοινοβουλίου στις προηγούμενες εκλογές. 

Στη συνέχεια η Τεχνητή Νοημοσύνη τις επεξεργάστηκε και από όλο αυτό, προσθέτοντας και τις αρχές του κόμματος, διαμόρφωσε και κατέστρωσε την τελική του πολιτική θέση για ένα οριζόντιο κατά κεφαλήν εισόδημα, για τη βιώσιμη ανάπτυξη, για το κλίμα, για τη δημιουργία ενός τομέα διαδικτύου και πληροφορικής κοινής ιδιοκτησίας στην κυβέρνηση και άλλα πολλά.

Το "Συνθετικό Κόμμα" κατέβηκε λοιπόν στις εκλογές του περασμένου Νοέμβρη στη Δανία, με κανονικούς υποψήφιους σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ ο εικονικός επικεφαλής δεν είχε το δικαίωμα εκλογής λόγω νομοθεσίας.

Το συμπέρασμα είναι ότι η AI έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, δουλεύει ακατάπαυστα στο παρασκήνιο και στο μέλλον θα μας απασχολήσει πολύ, όχι μόνο εξαιτίας της σκούπας ρομπότ που αγοράσαμε πρόσφατα.

Θανάσης Κοπάδης

Μαθηματικός Συγγραφέας 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Mitsotakis
Μητσοτάκης: Αναλαμβάνουμε τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία - Σε ποιες περιοχές θα ισχύει
Πότε θα αναλαμβάνει το κράτος τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία - Ποιου πανεπιστημίου τίτλοι σπουδών είναι διαθέσιμα μέσω gov. gr
Μητσοτάκης: Αναλαμβάνουμε τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία - Σε ποιες περιοχές θα ισχύει