μαλλιά
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) σχετικά με την επικινδυνότητα θεραπειών σε κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών

Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία(ΕΔΑΕ) εξέφρασε αποτροπιασμό για τις καταγγελθείσες πρακτικές από Όμιλο Αισθητικής Δερματολογίας & Πλαστικής Χειρουργικής, σχετικά με την υπόθεση ψευτο-μπότοξ με φυσιολογικό ορό και δέλεαρ τη χαμηλή τιμή και ζητά την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Αναφορά έγινε και για ιδιαίτερη κερδοσκοπία λόγω της αυξανόμενης ενασχόλησης με το αντικείμενο αυτό μη ιατρών, αλλά και ιατρών άνευ ειδικότητας. Ακόμα και ιατρών με ειδικότητες που δεν έχουν την ανάλογη εκπαίδευση στο γνωστικό αντικείμενο της Δερματολογίας και της Πλαστικής Χειρουργικής, σύμφωνα με πληροφορίες της lifo.gr.

Κίνδυνος για τη Δημοσία Υγεία

«Η συνθήκη αυτή, του να εφαρμόζονται δηλαδή ιατρικές πράξεις και θεραπευτικά πρωτόκολλα σε επιχειρήσεις με τον ανύπαρκτο και μη αναγνωρισμένο τίτλο Ιατρικής Αισθητικής, όπως επίσης σε κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, “νυχάδικα”, κ.λπ. εκτός από το αμφιβόλου αισθητικής αποτέλεσμα αποτελεί και ουσιαστικό κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία, την οποία εμείς ως γιατροί οφείλουμε να προασπίσουμε», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ, κ. Ιωάννης Μπάρκης.

Συμπληρώνει δε πως «η ανάγκη για βελτίωση των αισθητικών προβλημάτων, που οδηγεί τους ανθρώπους σε αναζήτηση λύσεων και πράξεων που περιλαμβάνει η Αισθητική Δερματολογία, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δίνει έναυσμα για ευτελή ανταγωνισμό με διαφήμιση, με προσφορές και με οικονομικά «πακέτα», που έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα και στην αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Απάτες με μεγάλο κέρδος

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία μη ιατροί εκτελούν θεραπευτικές ή αισθητικές πράξεις αποσπώντας από τους προσερχομένους ασθενείς μεγάλα χρηματικά ποσά επισημαίνει: 

«Όταν δε όλοι οι παραπάνω μη ιατροί ή μη εξειδικευμένοι ιατροί προσχωρούν και πέραν της αισθητικής, σε θεραπείες κλινικής δερματολογίας, όπως θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων, ακμής, ανεπιθύμητης τριχοφυΐας ορμονολογικής αιτιολογίας, ανδρογεννητικής και διάχυτης αλωπεκίας, κ.λπ. τότε έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνες ενέργειες σε βάρος της δημόσιας υγείας. Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι τέτοια φαινόμενα τείνουν να λάβουν ανησυχητικές διαστάσεις και εφιστούμε επιτακτικά την προσοχή του κοινού να μην παρασύρεται και να απευθύνεται στον προσωπικό του δερματολόγο. Συστήνεται για την αποφυγή εξαπάτησής του να εξακριβώνεται η άδεια του ιατρείου ή της ιατρικής εταιρείας, που πρέπει να είναι πιστοποιημένη από τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο και να μην ξεχνά ότι η Δερματολογία- Αφροδισιολογία είναι η αναγνωρισμένη ιατρική ειδικότητα για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δέρματος.

Είναι αναγκαίο να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας, δημοσιογράφοι και γιατροί, για να ενημερώσουμε τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κατ’ επέκταση να τον προφυλάξουμε», δήλωσε συμπερασματικά ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρ
Στο «σκαμνί» του Πειθαρχικού δύο εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις για το ερώτημα της δυνητικής αργίας
Υπόθεση Χοντζόγλου - Χαρτζουλάκη: Η δίωξη για την αντίσταση στην αξιολόγηση που διχάζει την εκπαιδευτική κοινότητα
Στο «σκαμνί» του Πειθαρχικού δύο εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις για το ερώτημα της δυνητικής αργίας
Μετακλητοί στην Ελλάδα, μελέτη ΠΑΝΣΥΠΟ
Δημόσιο: Εκτοξεύτηκαν στους 3.500 οι μετακλητοί - Πάνω από 24.000€ κόστος για κάθε "πολιτικό" διορισμό
Η Ελλάδα των μετακλητών: 87.000.000 ευρώ το χρόνο το κόστος για το Δημόσιο, πώς διπλασιάστηκαν οι διορισμοί εκτός ΑΣΕΠ
Δημόσιο: Εκτοξεύτηκαν στους 3.500 οι μετακλητοί - Πάνω από 24.000€ κόστος για κάθε "πολιτικό" διορισμό
κινητικότητα στο Δημόσιο
Κινητικότητα 2026: Συγκροτήθηκε η επιτροπή αξιολόγησης για το Υπουργείο Παιδείας
Ποια ονόματα αναλαμβάνουν τις αιτήσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΑΙΘΑ
Κινητικότητα 2026: Συγκροτήθηκε η επιτροπή αξιολόγησης για το Υπουργείο Παιδείας