israil emvolio
Το παιδικό εμβόλιο Covid-19 της Pfizer, το οποίο περιέχει μικρότερη δόση mRNA, είναι ασφαλές στις ηλικίες των 5-11 ετών και προκαλεί ισχυρή ανοσιακή απόκριση, δείχνουν τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης.

Το παιδικό εμβόλιο Covid-19 της Pfizer, το οποίο περιέχει μικρότερη δόση mRNA, είναι ασφαλές στις ηλικίες των 5-11 ετών και προκαλεί ισχυρή ανοσιακή απόκριση, δείχνουν τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής σε 2.268 παιδιά έδειξαν ότι το εμβόλιο προσέφερε επίπεδα αντισωμάτων συγκρίσιμα με αυτά που καταγράφονται σε νέους 16-25 ετών όταν λαμβάνουν την πλήρη δόση, ανακοίνωσαν την Παρασκευή η Pfizer και η γερμανική BioNTech που ανέπτυξε αρχικά το εμβόλιο.

Τα δεδομένα για μείωση ή μη του κινδύνου Covid-19 θα είναι διαθέσιμα αργότερα, ανέφεραν οι δύο εταιρείες.

Η ανακοίνωσή τους έρχεται εν μέσω πιέσεων για τον εμβολιασμό των μαθητών στις ΗΠΑ καθώς τα κρούσματα αυξάνονται στις νεαρές ηλικίες λόγω του στελέχους Δέλτα.

Οι δύο εταιρείες γνωστοποίησαν ότι σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του παιδικού εμβολίου στις ΗΠΑ και θα διαθέσουν τα δεδομένα και στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

Η παιδική «βερσιόν» του εμβολίου περιέχει 10 μικρογραμμάρια mRNA, το ένα τρίτο της δόσης για ενήλικες, λόγω του μικρότερου σωματικού βάρους των παιδιών.

Την Παρασκευή, συμβουλευτική επιτροπή της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων απέρριψε το αίτημα της Pfizer για διάθεση τρίτης, αναμνηστικής δόσης του εμβολίου σε όλους τους εμβολιασμένους άνω των 16 ετών. Συνέστησε αναμνηστική δόση μόνο για τους άνω των 65 και όσους αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών της Covid-19.

Η τελική απόφαση της FDA αναμένεται εντός λίγων ημερών. Συνήθως ακολουθεί τις συστάσεις των ανεξάρτητων συμβουλευτικών επιτροπών, δεν είναι όμως υποχρεωμένη να το κάνει.

Εκπρόσωπος της Pfizer δήλωσε στο Bloomberg ότι η κλινική μελέτη του παιδιατρικού εμβολίου θα επεκταθεί σε επιπλέον δείγμα 2.250 παιδιών 5-11 ετών.

Εντός του τελευταίου τριμήνου του 2021 αναμένονται και τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών σε παιδιά κάτω των 5 ετών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κληση
"Δεν έχω λεφτά για κλήση": Το σημείωμα σε αυτοκίνητο για την Τροχαία που όλοι μιλούν γι' αυτό
Ένα χειρόγραφο σημείωμα που άναψε ξανά τη συζήτηση για το χάος στο παρκάρισμα στην Αττική
"Δεν έχω λεφτά για κλήση": Το σημείωμα σε αυτοκίνητο για την Τροχαία που όλοι μιλούν γι' αυτό
Κυριάκος Πιερρακάκης
Eurogroup: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης "κλειδώνει" υποψηφιότητα για την προεδρία
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο προσκήνιο για την ηγεσία του Eurogroup - Τι σημαίνει η εκλογή του υπουργού για την Ελλάδα
Eurogroup: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης "κλειδώνει" υποψηφιότητα για την προεδρία
μακαρόνια
Σπαγγέτι με μπολονέζ μελιτζάνας και σάλτσα γραβιέρας: Μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού πιάτου
Ο Βαγγέλης Δρίσκας παρουσιάζει έναν πρωτότυπο συνδυασμό που παντρεύει τη μελιτζάνα με την ιταλική παράδοση και ολοκληρώνεται με υπέροχα κρεμώδη...
Σπαγγέτι με μπολονέζ μελιτζάνας και σάλτσα γραβιέρας: Μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού πιάτου