Κορονοϊός: Αναγκαίος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για το τείχος ανοσίας
«Αναγκαίος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για το τείχος ανοσίας» σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ, Ι.Κιουμή - «Μόνο το 1% στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι, πράγμα τόσο σπάνιο, που γίνεται είδηση»

Αναγκαίο χαρακτηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας στο ΑΠΘ και διευθυντής της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Ιωάννης Κιουμής, υποστηρίζοντας πως με τον τρόπο αυτό η Πολιτεία «οφείλει να προστατεύσει τα μέλη της, που έχουν συναίσθηση της κατάστασης της πανδημίας του κορονοϊού» και να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ», αναφορικά με τη διαδικασία υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο κ.Κιουμής πρόσθεσε πως «από τη στιγμή που σχεδόν δύο χρόνια μετά την πανδημία και οκτώ μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών, τα επιχειρήματα δεν κατάφεραν να περάσουν, η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τα μέλη της που έχουν τη συναίσθηση της κατάστασης».

«Θεωρώ αναγκαία τα υποχρεωτικά εμβόλια, γιατί δεν πιστεύω από εδώ και πέρα ότι μπορούμε να κερδίσουμε με εξηγήσεις τους ανθρώπους που έχουν δισταγμούς, φόβους, επιφυλάξεις. Όποιος ήθελε, έχει πειστεί, γιατί τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν συγκεντρωμένα υπέρ του εμβολισμού είναι συντριπτικά. Οι ανεμβολίαστοι συντηρούν την επιδημία και συντηρούν τις οικονομικές επιπτώσεις, που είναι πολύ οδυνηρές. Ο εμβολιασμός έχει λόγους να είναι υποχρεωτικός. Αυτός που μένει ανεμβολίαστος δεν είναι ότι έχει απλά το δικαίωμα να διαχειρίζεται το σώμα του με τον τρόπο που θέλει. Με τον τρόπο του διαχειρίζεται και το σώμα των άλλων. Και αυτό δεν είναι δικαίωμα του» είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε, πως από τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνει από τους υγειονομικούς, αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αρκετοί που παρέμεναν ανεμβολίαστοι «άρχισαν να εμβολιάζονται, ενώ προηγουμένως αρνούνταν, γιατί τώρα σκέφτονται τις οικονομικές συνέπειες. Δεν θα είναι το 100%, αλλά θα το πλησιάσουμε πολύ. Και αυτό το θεωρώ επιτυχία. Και εφόσον εμβολιαστούν οι περισσότεροι, αυτοί που θα μείνουν πεισματικά ανεμβολίαστοι θα αφήσουν πίσω τους ένα κενό, που θα είναι αναπληρώσιμο».

Ο κ.Κιουμής δήλωσε προβληματισμένος τόσο από την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, όσο και από τις εισαγωγές στις εφημερίες του νοσοκομείου «Παπανικολάου». «Είναι νούμερα που γεννούν εύλογες ανησυχίες, διότι βλέπω να υπάρχει επιταχυνόμενη πορεία και επιδείνωση της κατάστασης» σημείωσε.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «βρισκόμαστε, ίσως, στην ίδια εικόνα που ήμασταν στα τέλη Απριλίου, με αρχές Μαΐου. Τότε, όμως, μιλούσαμε για φθίνουσα πορεία και τώρα για αύξουσα». Επανέλαβε πως η συντριπτική πλειονότητα (95%) των ασθενών στις απλές κλίνες είναι ανεμβολίαστοι, ενώ το ποσοστό αυτό στις ΜΕΘ φτάνει το 99% και «μόνο το 1% είναι εμβολιασμένοι, πράγμα τόσο σπάνιο, που γίνεται είδηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 4-12

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

παιδιά
«Τουρισμός για Όλους»: Από τον Ιανουάριο οι αιτήσεις- Αυξάνεται το voucher για χειμερινές διακοπές –
Περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους προβλέπει ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»
«Τουρισμός για Όλους»: Από τον Ιανουάριο οι αιτήσεις- Αυξάνεται το voucher για χειμερινές διακοπές –