Κορονοϊός - Έρευνα Πρίνστον: Τα παιδιά μεταδίδουν πολύ πιο εύκολα τον ιό!
Princeton: Τα παιδιά και οι νεαροί ενήλικες βρέθηκαν να είναι πολύ πιο σημαντικοί στη μετάδοση του ιού - ειδικά στα νοικοκυριά

Η μεγαλύτερη μελέτη ανίχνευσης επαφών COVID-19 μέχρι σήμερα βρίσκει πως τα παιδιά είναι το κλειδί για την εξάπλωση, σύμφωνα με στοιχεία από υπερκατανεμητές

Μελέτη περισσότερων από μισό εκατομμύριο ανθρώπων, στην Ινδία, που εκτέθηκαν στον κοροναϊό SARS-CoV-2, υποδηλώνει ότι η συνεχιζόμενη εξάπλωση του ιού οφείλεται μόνο σε ένα μικρό ποσοστό εκείνων που μολύνθηκαν.

Επιπλέον, τα παιδιά και οι νεαροί ενήλικες βρέθηκαν να είναι πολύ πιο σημαντικοί στη μετάδοση του ιού - ειδικά στα νοικοκυριά - από ό, τι έχουν εντοπίσει προηγούμενες μελέτες, σύμφωνα με δημοσίευση ερευνητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία που δημοσιεύθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στο περιοδικό Science.

Ερευνητές από το Princeton Environmental Institute (PEI), το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϋ, συνεργάστηκαν με αξιωματούχους δημόσιας υγείας στις νοτιοανατολικές ινδικές πολιτείες Ταμίλ Ναντού και Άντρα Πραντές για να παρακολουθήσουν τις οδούς μόλυνσης και το ποσοστό θνησιμότητας 575.071 ατόμων που εκτέθηκαν σε 84.965 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από SARS-CoV-2

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μελέτη ανίχνευσης επαφών - η οποία είναι η διαδικασία εντοπισμού ατόμων που ήρθαν σε επαφή με μολυσμένο άτομο - που διεξήχθη στον κόσμο για οποιαδήποτε ασθένεια.

Ο επικεφαλής ερευνητής Ramanan Laxminarayan, ανώτερος ερευνητής του PEI, δήλωσε ότι η εργασία είναι η πρώτη μεγάλη μελέτη που καταγράφει τον εξαιρετικό βαθμό στον οποίο το SARS-CoV-2 εξαρτάται από το "superspreading", στο οποίο από ένα μικρό ποσοστό του μολυσμένου πληθυσμού περνά ιός σε περισσότερα άτομα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 71% των μολυσμένων ατόμων δεν μολύνουν καμία από τις επαφές τους, ενώ μόλις το 8% των μολυσμένων ατόμων αντιπροσώπευαν το 60% των νέων μολύνσεων.

«Η μελέτη μας παρουσιάζει τη μεγαλύτερη εμπειρική επίδειξη της υπερδιάδοσης που γνωρίζουμε σε οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια», δήλωσε ο Laxminarayan. "Τα γεγονότα υπερδιάδοσης είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση όταν κάποιος κοιτάζει την εξάπλωση του COVID-19, τόσο στην Ινδία όσο και σε όλες τις περιοχές που επηρεάζονται."

Τα ευρήματα παρέχουν εκτενείς πληροφορίες σχετικά με την εξάπλωση και το θάνατο του COVID-19 σε χώρες όπως η Ινδία - η οποία έχει βιώσει περισσότερους από 96.000 θανάτους από την ασθένεια - που έχουν υψηλή συχνότητα πληθυσμών περιορισμένων πόρων, ανέφεραν οι ερευνητές. Διαπίστωσαν ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με κοροναϊούς στην Ινδία εμφανίστηκαν, κατά μέσο όρο, έξι ημέρες μετά τη νοσηλεία σε σύγκριση με έναν μέσο όρο 13 ημερών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, οι θάνατοι από κοροναϊό στην Ινδία έχουν συγκεντρωθεί σε άτομα ηλικίας 50-64 ετών, ο οποίος είναι ελαφρώς νεότερος από τον πληθυσμό με κίνδυνο άνω των 60 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Τα παιδιά είναι πολύ αποτελεσματικοί πομποί σε αυτό το περιβάλλον, κάτι που δεν έχει καθιερωθεί σε προηγούμενες μελέτες», δήλωσε ο Laxminarayan. «Διαπιστώσαμε ότι τα αναφερόμενα περιστατικά και οι θάνατοι έχουν συγκεντρωθεί περισσότερο στις νεότερες ομάδες από ό, τι περιμέναμε βάσει των παρατηρήσεων σε χώρες με υψηλότερο εισόδημα».

Τα παιδιά και οι νεαροί ενήλικες είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από κοροναϊό από άτομα της ηλικίας τους, σύμφωνα με τη μελέτη.

Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, οι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εντοπίσουν τον κοροναϊό από κάποιον στην ηλικία τους. Η συνολική πιθανότητα εμφάνισης κοροναϊού κυμαινόταν από 4,7% για επαφές χαμηλού κινδύνου έως και 10,7% για επαφές υψηλού κινδύνου.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε περιορισμός των γιορτών των Χριστουγέννων

Τηλεκπαίδευση: Οδηγός εκπαιδευτικού για το Webex Meetings

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στον αέρα η τράπεζα θεμάτων για τις Πανελλήνιες 2021


 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο για περιορισμό των γιορτών των Χριστουγέννων από την Υπουργό Παιδείας
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών