δημοκρίτειο
«ΕΦΑΜΟΣΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ» Εξ αποστάσεως Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Ξάνθη)

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ, και με το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ, διοργανώνουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, για 10η συνεχή χρονιά, το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στο ακόλουθο γνωστικό αντικείμενο: ΠΜΣ Εφαρμοσμένα Μαθηματικά - Applied Mathematics

Στο Πρόγραμμα θα ενταχθούν Μεταπτυχιακοί Φοιτητές οι οποίοι θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά Διπλωματούχοι Μηχανικοί Πολυτεχνικών Σχολών και Τμημάτων ή Πτυχιούχοι συναφών Τμημάτων θετικής ή οικονομικής κατεύθυνσης Πανεπιστημίων και ΑΤΕΙ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολουθούν οκτώ μαθήματα και μετά εκπονούν διπλωματική εργασία. Η ελάχιστη χρονική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε δεκαοκτώ (18) μήνες (τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα σπουδών).

Η παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται 100% εξ αποστάσεως, δεν είναι υποχρεωτική και οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, ύστερα από επιτυχή εξέταση στα μαθήματα και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διατριβής. Μετά την απόκτηση του ΜΔΕ υπάρχει η δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικής σε ένα από τα συνεργαζόμενα τμήματα σύμφωνα με τα οριζόμενα στη κείμενη νομοθεσία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση σε ειδικό έντυπο (από την ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ (http://pms.civil.duth.gr/am)

  1. Αντίγραφο Διπλώματος-Πτυχίου και βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ για όσους προέρχονται από Πανεπιστήμια της αλλοδαπής.
  2. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (προπτυχιακών μαθημάτων και διπλώματος-πτυχίου).
  3. Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα περιέχονται απαραιτήτως στοιχεία της επαγγελματικής και ερευνητικής δραστηριότητάς τους, οι συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές τους, οι ερευνητικές εργασίες τους (αν υπάρχουν).
  4. Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, κυρίως της Αγγλικής.
  5. Σύντομο σημείωμα, στο οποίο εκθέτουν τους λόγους συμμετοχής τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.
  6. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας. 
  7. Δύο συστατικές επιστολές σε ειδικό έντυπο

Η αίτηση και όλα τα δικαιολογητικά θα υποβληθούν ηλεκτρονικά από 31 Μαΐου 2024 έως και 20 Οκτωβρίου 2024 στο [email protected] (Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ) σε ένα αρχείο pdf, όπου στην 1η σελίδα θα βρίσκεται η αίτηση. Το συνολικό μέγεθος αρχείου δεν θα πρέπει να ξεπεπερνά τα 10 ΜΒ) με θέμα: Υποψηφιότητα για το ΠΜΣ Εφαρμοσμένα Μαθηματικά.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν για προσωπική συνέντευξη μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, 2024. Θα σταλεί σχετικό Link (Ms-Teams).

Τα μαθήματα θα αρχίσουν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024 και θα διεξάγονται σε εντατικές εβδομαδιαίες ενότητες (ΠΣΚ) με ενδιάμεσα διαστήματα για την ολοκλήρωση υποχρεωτικών θεμάτων, ασκήσεων και άλλων εργασιών που θα αναθέτουν οι διδάσκοντες.

Προβλέπεται τέλος εγγραφής 1500 Ευρώ, το οποίο οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Θα πρέπει να καταβάλλουν σε τρεις ισόποσες δόσεις, στα τρία πρώτα εξάμηνα σπουδών. Πληροφορίες: κ. Όλγα Χάβρα Τηλ. 25410-79026 Email: [email protected] κ. Τάνια Λαμπρίδου, Τηλ. 25410-79611 Email:[email protected] ή [email protected]

Δείτε εδώ την προκήρυξη 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Διορισμοί/Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ποια δικαιολογητικά πρέπει να ετοιμάζουν οι νεοδιόριστοι και οι αναπληρωτές
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής και για τους αναπληρωτές
Διορισμοί/Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ποια δικαιολογητικά πρέπει να ετοιμάζουν οι νεοδιόριστοι και οι αναπληρωτές