Νέο ΠΜΣ στο ΕΚΠΑ: « Μέσα Επικοινωνίας και προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές»
Σκοπός του Προγράμματος, είπε ο κ. Πλειός, είναι να δημιουργηθεί μια γενιά δημοσιογράφων (κυρίως) που να έχει μία πιο σφαιρική, βαθιά και λεπτομερή γνώση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

Το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (EMME) του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου οργανώνουν και λειτουργούν από το ακαδημαϊκό έτος 2019−2020 εντατικό Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) δύο ειδικεύσεων με τίτλο «Μέσα Επικοινωνίας και προσφυγικές μεταναστευτικές ροές-MSc in Media and refugee/migration flows». 

Το MSc παρέχει υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακή εξειδίκευση σε δυο ειδικεύσεις: 

  • Ειδησεογραφική κάλυψη των προσφυγικών ροών - News media of refugee flows 
  • Επικοινωνιακή διαχείριση προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών - Communication management of Refugees/Migration flows 

Αντικείμενο και στόχοι του MSc είναι η εκπαίδευση δημοσιογράφων και στελεχών εργαζομένων στον δημόσιο, ιδιωτικό και κοινωφελή τομέα στο συγκεκριμένο αντικείμενο, τόσο σε θέματα που άπτονται της σωστής, έγκυρης και αντικειμενικής ειδησεογραφίας και ενημέρωσης, όσο και στην κατεύθυνση της επικοινωνιακής διαχείρισης των προσφυγικών ροών. 


Ο Γιώργος Πλειός, καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό) στο Πρώτο Πρόγραμμα για ένα σημαντικό Μεταπτυχιακό με θέμα Media and Refugee/ Migration Flows (ΜΜΕ και Προσφυγικές/Μεταναστευτικές Ροές).

Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου στα αγγλικά, απευθύνεται σε υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλες τις χώρες και θα διδάξουν καθηγητές από χώρες, που έχουν ιδιαίτερη εμπειρία στο θέμα, όπως Τουρκία, Βουλγαρία, Ουγγαρία και πιθανώς Ιταλία. Θα έχει διάρκεια ενός χρόνου και περιλαμβάνει κι ένα τρίμηνο «καλοκαιρινό σχολείο».

Σκοπός του Προγράμματος, είπε ο κ. Πλειός, είναι να δημιουργηθεί μια γενιά δημοσιογράφων (κυρίως) που να έχει μία πιο σφαιρική, βαθιά και λεπτομερή γνώση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Σημείωσε επίσης πως είναι ένα εκ των ελαχίστων σχετικών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων διεθνώς.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα


Γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική. Το Πρόγραμμα έχει συνολικό τέλος  φοίτησης 2.800€, με τις προβλέψεις απαλλαγής των διατάξεων του Ν.4485/2017 όπως ισχύουν. 

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων του Προγράμματος «Μέσα Επικοινωνίας και προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές-MSc in Media and refugee/migration flows» καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα σπουδών (δομή σπουδών, μαθήματα, διδάσκοντες, διπλωματικές εργασίες) είναι διαθέσιμες στον ιστοχώρο του Προγράμματος, στη διεύθυνση: https://migromedia.gr/ 

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΕΚΠΑ, καθώς και απευθείας με το Πρόγραμμα στη διεύθυνση: [email protected] 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
«Τώρα δεν χρειάζεται πανικός αλλά σχέδιο για να μην έχουμε δεύτερο κύμα, προσεκτική ανάλυση των δεδομένων και διεπιστημονική προσέγγιση της...
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό