Τα 4 μοριοδοτούμενα εξ αποστάσεως ΠΜΣ για εκπαιδευτικούς με ανοικτές αιτήσεις
Αιτήσεις

Ο "ανταγωνισμός μορίων" ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς σε περιόδους αδιοριστίας και γενικότερης ανεργίας  αυξάνεται ιδιαίτερα με την ανακοίνωση των μόνιμων διορισμών αυτό προκύπτει από το κυνήγι Μεταπτυχιακών που κάνουν αναπληρωτές, μόνιμοι εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολικών μονάδων και στελέχη εκπαίδευσης.

Μάλιστα το προσφυγικό ρεύμα και συνεπαγωγικά η ενδεχόμενη εκπαίδευση των προσφύγων ισχυροποιεί την τάση προς την πραγματοποίηση εξ αποστάσεως ΠΜΣ στην διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας ή την διαπολιτισμική εκπαίδευση

Η ανακοίνωση για εξαγγελία μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο ενισχύει την τάση για πραγματοποίηση μεταπτυχιακών στην Ειδική Αγωγή με πρακτική άσκηση στην Ελλάδα για να μπορεί να αναγνωριστεί. Ενημερωθείτε πόσο μειώθηκαν τα δίδακτρα στο ΠΜΣ της Ειδικής αγωγής και τι ισχύει για την μοριοδότηση τι ισχύει 

Τα ΤΟΠ Μεταπτυχιακά που επιλέγουν οι Εκπαιδευτικοί

1. ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΜΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Υποβολή αιτήσεων για το χειμερινό εξάμηνο που ξεκινάει το Σεπτέμβριο στο Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό με ελληνικό ΦΕΚ (Δεν Χρειάζεται ΔΟΑΤΑΠ) που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Πατρών από κοινού με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Πρόκειται για το μόνο εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό που έχει ανοικτές αιτήσεις τώρα και δεν χρειάζεται αναγνώριση απο τον ΔΟΑΤΑΠ ενώ παράλληλα προσφέρει πρακτική άσκηση στην Ελλάδα (κριτήριο απαραίτητο σύμφωνα με το ΙΕΠ)

Για το επόμενο εξάμηνο που ξεκινά τον Σεπτέμβριο η ζήτηση για το Μεταπτυχιακό είναι πολύ μεγάλη καθώς υπήρξε μείωση 1300 ευρώ στα δίδακτρα!. Εφόσον ενδιαφέρεστε για την πραγματοποίηση του Μεταπτυχιακού και θέλετε να ξεκινήσετε το Σεπτέμβριο, μπορείτε να υποβάλετε τώρα την αίτηση σας για να κατοχυρώσετε θέση! Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά και στις αιτήσεις τηρείται σειρά προτεραιότητας ανά εξάμηνο.

Αυξημένη Μοριοδότηση και ένταξη στους πίνακες ειδικής αγωγής για ΑΜΕΣΗ πρόσληψη

– Αναβάθμιση κλιμακίου με μισθολογική εξέλιξη για διορισμένους εκπαιδευτικούς.
– Τέσσερα μόρια προσαύξηση τόσο στην αξιολόγηση των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων όσο και των Σχολικών Συμβούλων.
– Παιδαγωγική επάρκεια σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς.
– Προσαύξηση κατά 3 μόρια, όσων συμμετάσχουν στον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών.
– Ένταξη στους πίνακες ειδικής αγωγής και προσαύξηση κατά 4 στα μόρια στους πίνακες ΣΜΕΑΕ.
– Παρέχει παιδαγωγική επάρκεια
– Είναι απευθείας αναγνωρισμένο και δεν χρειάζεται αναγνώριση μέσω ΔΟΑΤΑΠ (έχει ελληνικό ΦΕΚ λόγω του Παν.Πατρών)
– Δυνατότητα Πρακτικής Άσκησης σε δημόσιες δομές στον τόπο διαμονής

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και κάντε αίτηση

2. Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας

Το αναγνωρισμένο Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Αποτελεί αυτή την περίοδο μαζί με την ειδική αγωγή την πιο σίγουρη επαγγελματική βήμα που παρέχει ένα μεταπτυχιακό

Επαγγελματικές Προοπτικές

Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα μπορούν να απασχοληθούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο (εστίες διδασκαλίας, σχολεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα) που εξειδικεύονται στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και κάντε αίτηση

3. Εξ αποστάσεως ΠΜΣ Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (προδημοτικής, δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης), οι οποίοι ενδιαφέρονται:

Να εμβαθύνουν σε έννοιες, αρχές και γενικεύσεις του γνωστικού αντικειμένου που επιλέγουν και να ασκηθούν σε σχετικές δεξιότητες. Να καταλάβουν θέση σε επίπεδο σχολείου ( βοηθός διευθυντής, διευθυντής ) ή/και σε επίπεδο υπουργείου ( επιθεωρητής, παιδαγωγικός σύμβουλος, ανώτερος λειτουργός εκπαίδευσης ). Να δραστηριοποιηθούν στον ιδιωτικό τομέα και να διακριθούν μέσω εξειδικευμένων γνώσεων σε τομείς αιχμής.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και κάντε αίτηση

Παρακάτω παραθέτουμε κάποια μεταπτυχιακά που δεν είναι εξ αποστάσεως αλλα βρίσκονται υψηλά στην ζήτηση.

4. Εξ αποστάσεως ΠΜΣ την "Εκπαιδευτική Τεχνολογία"​

Δίνει ξεχωριστή επαγγελματική προοπτική στον εκπαιδευτικό με τον καινοτόμο προσανατολισμό του, παρέχοντας συγκρητικό αποτέλεσμα για μια σειρά θέσεις στην εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

 

σχετικά άρθρα

Διαβητική νευροπάθεια: Όλα τα συμπτώματα – Τι να προσέχετε
Διαβητική νευροπάθεια: Όλα τα συμπτώματα – Τι να προσέχετε

Η νευροπάθεια είναι η βλάβη στα νεύρα, και διαβητική νευροπάθεια είναι η βλάβη των νεύρων που εμφανίζεται ως αποτέλεσμα του διαβήτη. Ο διαβήτης...

Διαβητική νευροπάθεια: Όλα τα συμπτώματα – Τι να προσέχετε