Εκδήλωση Παν.Λευκωσίας:" Οι προοπτικές της Νομικής Επιστήμης σήμερα"
Επίκαιρη εκδήλωση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα όπου θα συζητηθεί η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης υπό το πρίσμα των λειτουργών της

Οι προοπτικές της Νομικής Επιστήμης σήμερα

 

Επίκαιρη εκδήλωση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα 
όπου θα συζητηθεί η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης υπό το πρίσμα των λειτουργών της

 

 

 

 

 

 

 Οι προκλήσεις της νομικής επιστήμης στη σημερινή εποχή είναι πολλές. Το διεθνές περιβάλλον, σε συνδυασμό με τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στη ψηφιακή τεχνολογία, αλλάζουν ραγδαία τα δεδομένα της νομικής επιστήμης σε πεδία και τομείς που μέχρι σήμερα της ήταν έως και άγνωστα.

Αυτά και πολλά ακόμα που σχετίζονται με τη νομική επιστήμη θα εξετασθούν και θα αναλυθούν σε βάθος στη διάρκεια εκδήλωσης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Μαΐου 2019, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στις 7μ.μ. Έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο της νομικής επιστήμης και της δικαιοσύνης. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν ο πολυδιάστατος και σημαντικός ρόλος των λειτουργών της, καθώς επίσης και οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η νομική επιστήμη σήμερα.

Τονίζεται πως η απονομή της δικαιοσύνης και η εύρυθμη λειτουργία της δικαστικής εξουσίας συνδέονται και εξαρτώνται από μία σειρά από παράγοντες με σημαντικότερο τους ίδιους τους λειτουργούς της. Δικαστές, εισαγγελικοί λειτουργοί, δικηγόροι και νομικοί σύμβουλοι αποτελούν τους επιστήμονες που δίνουν περιεχόμενο σε μία από τις τρεις διακριτές, συνταγματικά κατοχυρωμένες, κρατικές εξουσίες.

Η επιστημονική επάρκεια, η διεπιστημονική πληροφόρηση, η καλλιέργεια της προσωπικότητας και η συνείδηση του ιστορικού χρόνου εκ μέρους των λειτουργών της δικαιοσύνης αποτελούν το θεμέλιο της εύρυθμης λειτουργίας της δικαιοσύνης. Τα προγράμματα σπουδών των Νομικών Σχολών οφείλουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις αυτές.

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

  • Ιωάννης ΛασκαρίδηςΕπίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, τέως Πρόεδρος Ε.Σ.Ρ
  • Δρ Θεμιστοκλής ΣοφόςΑντιπρόεδρος Δ.Σ.Α
  • Χρήστος ΠαπαστυλιανόςΕπίκουρος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Συντονίζει ο Αθανάσιος Κουτρομάνος, Επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Πρόεδρος Ε.Σ.Ρ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, περίπου στις 20:30, θα ακολουθήσει συζήτηση/ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα της Νομικής Σχολής με μέλη του τμήματος Νομικής, και Συμβούλους Εισδοχής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Ενημέρωσης και Εγγραφών Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Λεωφόρο Μεσογείων 265, Νέο Ψυχικό, 15451, Αθήνα), στα Τηλέφωνα: 8011001212 – 2106748293 ή στην ηλ. διεύθυνση:[email protected].

best of network

σχετικά άρθρα

Συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας σχεδιάζουν φορείς της πόλης
Συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας σχεδιάζουν φορείς της πόλης
Ανοικτή σύσκεψη φορέων οργάνωσε απόψε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, ενώ αναμένεται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις
Συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας σχεδιάζουν φορείς της πόλης