Εκδηλώσεις 0

Η ΕΜΕ θα τιμήσει τον Θ. Μικρούτσικο για το έργο του, εκδήλωση στις 7/12

ΕΜΕ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το 2018 είναι μια σημαντική χρονιά για την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Το επιστημονικό σωματείο, ένα από τα αρχαιότερα στην Ελλάδα γιορτάζει φέτος τα εκατό (100) χρόνια ενεργής παρουσίας στα επιστημονικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της Ελλάδας. Προς τιμήν της Ε.Μ.Ε. το Υπουργείο Παιδείας ανακήρυξε το 2018 έτος Μαθηματικών.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία φιλοδοξεί αυτή τη χρονιά μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει να προβάλει την παρουσία και χρησιμότητα των Μαθηματικών σε κάθε έκφανση του κόσμου γύρω μας, τις εφαρμογές τους ,την ιστορία τους, τη σύνδεση τoυς  με άλλες επιστήμες, με την κοινωνία και τον πολιτισμό και τον ρόλο τους σε διάφορους τομείς της ζωής.

Το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας με θέμα «Μαθηματικά: έρευνα και εκπαίδευση τον 21ο αιώνα», που φέτος διοργανώνεται στην Αθήνα στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018,  θα ολοκληρώσει με πανηγυρικό τρόπο τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ε.Μ.Ε, προς τιμήν της οποίας το Υπουργείο Παιδείας ανακήρυξε το 2018  Έτος Μαθηματικών.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου η Ε.Μ.Ε. αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει τον συνθέτη-δημιουργό και μαθηματικό Θάνο Μικρούτσικο για το σπουδαίο έργο του και την προσφορά του στον πολιτισμό. Για τον συνθέτη θα μιλήσουν:

1) Μηλιός Γιάννης, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, «Σαν φακός να μεγεθύνει!», σκέψεις για την τέχνη του Θάνου Μικρούτσικου

2) Γεωργάκη Αναστασία ,αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, «Αναφορές στην μαθηματική δόμηση της μουσικής του Θάνου Μικρούτσικου»

3)Πασχαλίδης Μίλτος, τραγουδοποιός–μαθηματικός, «Ο μαθηματικός Θάνος Μικρούτσικος».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της ΑΣΠΑΙΤΕ (Ηράκλειο Αττικής), την Παρασκευή 7-12-2018 και ώρα  20.00.

Μετά την εκδήλωση ο συνθέτης θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Θύμιου Παπαδόπουλου και του Κώστα Θωμαΐδη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ο Πρόεδρος

Ανάργυρος Φελλούρης

Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης  Τυρλής

Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκδηλώσεις