Ξεκινά η 48ωρη κακοκαιρία με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - Πότε θα βρέξει στην Αττική - Σε δύο ημέρες θα πέσει η βροχή ενός μήνα

Υπουργείο Παιδείας 0

Διαγωνισμός για κυλικείο μέσα στο υπουργείο Παιδείας - Ενοίκιο 500 ευρώ τον μήνα

Υπουργείο Παιδείας
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό προκηρύσσει το Υπουργείο Παιδείας για την εκμετάλλευση κυλικείου στον δεύτερο όροφο του κτιρίου του στο Μαρούσι – Στα 500 ευρώ το μηνιαίο μίσθωμα, με βασικό κριτήριο επιλογής τις χαμηλότερες τιμές των προϊόντων

Στην προκήρυξη ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την εκμίσθωση και εκμετάλλευση κυλικείου με διάθεση έτοιμων φαγητών προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε  στη Διαύγεια.

Ο διαγωνισμός αφορά στη λειτουργία κυλικείου στον δεύτερο όροφο του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου Παιδείας, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι, με στόχο την εξυπηρέτηση των εργαζομένων, των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των επισκεπτών.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε έξι χρόνια, ενώ το μηνιαίο μίσθωμα καθορίζεται στα 500 ευρώ, ποσό που παραμένει σταθερό και δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής του αναδόχου.

Κυλικείο για περισσότερους από 1.600 εργαζόμενους

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, το κυλικείο θα λειτουργεί σε χώρο επιφάνειας περίπου 36 τετραγωνικών μέτρων, με δυνατότητα τοποθέτησης δύο έως τεσσάρων τραπεζιών και συνολικά τεσσάρων έως οκτώ καθισμάτων.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργεί ήδη άλλο κυλικείο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου. Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, οι εργαζόμενοι του υπουργείου Παιδείας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ξεπερνούν συνολικά τους 1.600.

Το κτίριο διαθέτει περίπου 400 γραφεία υπαλλήλων, αίθουσα Τύπου, αμφιθέατρο 110 θέσεων και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας άνω των 500 ατόμων, όπου πραγματοποιούνται ημερίδες, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις.

Πάντως, διευκρινίζεται ότι τα στοιχεία αυτά δεν συνιστούν εγγύηση για τον αριθμό των πελατών που θα εξυπηρετεί το κυλικείο.

Οι τιμές των προϊόντων θα κρίνουν τον ανάδοχο

Βασικό χαρακτηριστικό του διαγωνισμού είναι ότι η επιλογή του αναδόχου δεν θα γίνει με βάση το ύψος του ενοικίου, αλλά με βάση τις τιμές πώλησης των προϊόντων.

Η διακήρυξη προβλέπει συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών, το οποίο λαμβάνει υπόψη τις προσφερόμενες τιμές για 40 είδη κυλικείου και έτοιμων φαγητών, σε σύγκριση με τις ανώτατες τιμές που έχει καθορίσει το υπουργείο.

Για κάθε προϊόν εφαρμόζεται συντελεστής βαρύτητας, ενώ προκρίνεται η προσφορά που επιτυγχάνει τη μεγαλύτερη σταθμισμένη μείωση σε σχέση με τις προκαθορισμένες ανώτατες τιμές.

Με αυτόν τον τρόπο, το κόστος των προϊόντων για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες αποκτά καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία επιλογής.

Η προκήρυξη προβλέπει επίσης ότι ενδεχόμενες αναπροσαρμογές τιμών κατά τη διάρκεια της σύμβασης απαιτούν συμφωνία και έγγραφη έγκριση της αναθέτουσας αρχής, με περιορισμούς που συνδέονται με τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται αποδεδειγμένα στον κλάδο της εστίασης, όπως επιχειρήσεις κυλικείων, καφετέριες και εταιρείες catering.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τουλάχιστον διετής επαγγελματική δραστηριότητα στο αντικείμενο του διαγωνισμού.

Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγύηση ύψους 500 ευρώ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν σφραγισμένο φάκελο με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, την τεχνική και την οικονομική προσφορά τους.

Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών

Σύμφωνα με το κείμενο της διακήρυξης, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίζεται στις 13 Νοεμβρίου 2026, στις 15:00.

Οι προσφορές κατατίθενται στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, στο ισόγειο του κτιρίου, γραφείο 0103, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου ή ταχυδρομικής αποστολής.

Η διενέργεια του διαγωνισμού προβλέπεται για τις 14 Νοεμβρίου 2026, στις 10:00, στον δεύτερο όροφο του Υπουργείου, γραφείο 2120.

Η διακήρυξη 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει για τις απουσίες μαθητών σε γιορτή και παρέλαση

Σοφία Ζαχαράκη: «Διατηρούμε ανοιχτά σχολεία ακόμη και για δύο ή τρία παιδιά στην περιφέρεια»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

υπουργείο παιδείας