Υπουργείο Παιδείας 0

Σοφία Ζαχαράκη: Νέες οργανικές θέσεις στην Ειδική Αγωγή και τα ΚΕΔΑΣΥ για το 2025-2026 - 162 εκπαιδευτικοί και 538 ειδικό προσωπικό

ζαχαρακη
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η απόφαση αφορά τόσο τους εκπαιδευτικούς με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή όσο και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη υπέγραψε απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, προβλέποντας τη κατανομή νέων οργανικών θέσεων για το σχολικό έτος 2025-2026 στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.).

Η απόφαση αφορά τόσο τους εκπαιδευτικούς με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή όσο και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το ΦΕΚ

1. Θέσεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Συνολικά, προβλέπεται η κατανομή 162 οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Οι θέσεις αυτές κατανέμονται σε διάφορα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ανά την επικράτεια, στοχεύοντας στη βέλτιστη υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών της Ειδικής Αγωγής.

2. Θέσεις ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού

Επιπλέον, κατανεμήθηκαν 538 οργανικές θέσεις ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, οι οποίες καλύπτουν κλάδους όπως:

  • ΠΕ21 – Θεραπευτές λόγου

  • ΠΕ23 – Ψυχολόγοι

  • ΠΕ30 – Κοινωνικοί λειτουργοί

Από τις θέσεις αυτές, 6 καλύπτονται από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, συγκεκριμένα στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ξάνθης και Ροδόπης, ενισχύοντας την πολυπολιτισμική εκπροσώπηση και προσβασιμότητα των υπηρεσιών.

3. Στόχοι και σημασία της κατανομής

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του άρθρου 15Α του ν. 4823/2021 και έχει ως στόχο:

  • Την ενίσχυση των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. με εξειδικευμένο προσωπικό

  • Την βελτίωση της υποστήριξης μαθητών με ειδικές ανάγκες

  • Την προώθηση της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλες τις κοινωνικές ομάδες

Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη συστηματική αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα, ενισχύοντας τόσο την ποιοτική υποδομή όσο και την πολιτική ισονομίας και εκπαιδευτικής ενσωμάτωσης.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

υπουργείο παιδείας