ypaith2
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδων για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη συντήρηση εφαρμογών λογισμικού της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Δημοσιεύθηκε απόφαση για την συγκρότηση στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δύο ομάδων για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη συντήρηση εφαρμογών λογισμικού της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, αποτελούμενες από μέλη/υπαλλήλους, οι οποίοι/ες υπηρετούν σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Οι Ομάδες θα λειτουργούν υπό τις οδηγίες της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., για την υλοποίηση και συντήρηση εφαρμογών λογισμικού.

Για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των έργων θα χρησιμοποιείται ευέλικτη μεθοδολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα να προσαρμόζει κατάλληλα τη διαδικασία ανάπτυξης με τη συμμετοχή των υπεύθυνων προγραμματιστών και των βασικών χρηστών των εφαρμογών, σε συνδυασμό με τη χρήση συστήματος διαχείρισης εργασιών και συνεργατικών εργαλείων.

Τα μέλη των ομάδων θα πρέπει να διευκολύνονται στο έργο τους από τις οικείες Διευθύνσεις και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν να εργάζονται με τηλεργασία, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα σύμφωνα με τις εγκυκλίους, και να συναντώνται δια ζώσης όποτε κρίνεται αναγκαίο.

Ως αποθετήριο του κώδικα για την συνεργασία των υπαλλήλων του Υπουργείου και των μελών ορίζεται το https://git.minedu.gov.gr και για την απομακρυσμένη συνεργασία των μελών θα πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις μέσω του συνδέσμου https://www.epresence.gov.gr.

Η διάρκεια των ομάδων ορίζεται μέχρι τη λήξη του έργου τους.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekav_107.jpg
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 87χρονος έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από μπαλκόνι
Έρευνα της Αστυνομίας για τις συνθήκες του δυστυχήματος στις Συκιές – Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκε ο ηλικιωμένος από διασώστες του ΕΚΑΒ.
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 87χρονος έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από μπαλκόνι
apple-books_foto_education.jpg
ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας: Προχωρούν οι μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών και η αναγνώριση προϋπηρεσίας
Ομόφωνες αποφάσεις και μονιμοποιήσεις στην 7η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας: Προχωρούν οι μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών και η αναγνώριση προϋπηρεσίας
Εκδήλωση με τίτλο «Γεώργιος Σεφέρης-Οδυσσέας Ελύτης. Δίκαιο και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών» [2 Μαρτίου 2026]
ΕΚΠΑ: Εκδήλωση «Γεώργιος Σεφέρης – Οδυσσέας Ελύτης Δίκαιο και Λογοτεχνία» στις 2 Μαρτίου
Εκδήλωση με τίτλο «Γεώργιος Σεφέρης-Οδυσσέας Ελύτης. Δίκαιο και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών»
ΕΚΠΑ: Εκδήλωση «Γεώργιος Σεφέρης – Οδυσσέας Ελύτης Δίκαιο και Λογοτεχνία» στις 2 Μαρτίου