ypaith2
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδων για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη συντήρηση εφαρμογών λογισμικού της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Δημοσιεύθηκε απόφαση για την συγκρότηση στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δύο ομάδων για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη συντήρηση εφαρμογών λογισμικού της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, αποτελούμενες από μέλη/υπαλλήλους, οι οποίοι/ες υπηρετούν σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Οι Ομάδες θα λειτουργούν υπό τις οδηγίες της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., για την υλοποίηση και συντήρηση εφαρμογών λογισμικού.

Για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των έργων θα χρησιμοποιείται ευέλικτη μεθοδολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα να προσαρμόζει κατάλληλα τη διαδικασία ανάπτυξης με τη συμμετοχή των υπεύθυνων προγραμματιστών και των βασικών χρηστών των εφαρμογών, σε συνδυασμό με τη χρήση συστήματος διαχείρισης εργασιών και συνεργατικών εργαλείων.

Τα μέλη των ομάδων θα πρέπει να διευκολύνονται στο έργο τους από τις οικείες Διευθύνσεις και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν να εργάζονται με τηλεργασία, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα σύμφωνα με τις εγκυκλίους, και να συναντώνται δια ζώσης όποτε κρίνεται αναγκαίο.

Ως αποθετήριο του κώδικα για την συνεργασία των υπαλλήλων του Υπουργείου και των μελών ορίζεται το https://git.minedu.gov.gr και για την απομακρυσμένη συνεργασία των μελών θα πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις μέσω του συνδέσμου https://www.epresence.gov.gr.

Η διάρκεια των ομάδων ορίζεται μέχρι τη λήξη του έργου τους.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπανουσι
Ο Μάριο Μπανούσι κατακτά τον Αργυρό Λέοντα της Βενετίας
Ο 27χρονος Ελληνοαλβανός σκηνοθέτης τιμήθηκε για την παράστασή του «ΜΑΜΙ», μετατρέποντας προσωπικές μνήμες και οικογενειακές ιστορίες σε παγκόσμιο...
Ο Μάριο Μπανούσι κατακτά τον Αργυρό Λέοντα της Βενετίας
Σοφία Ζαχαράκη
Επίσκεψη Ζαχαράκη σε σχολεία και ΑΕΙ σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη
Επίσκεψη στις εκπαιδευτικές δομές της Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποίησε αύριο και μεθαύριο η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Επίσκεψη Ζαχαράκη σε σχολεία και ΑΕΙ σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη
56χρονη νεκρή εκπαιδευτικός στη Γλυφάδα
Γλυφάδα: Εκπαιδευτικός και μητέρα ενός παιδιού η νεκρή 56χρονη
Γλυφάδα: Αυτή είναι η 56χρονη που πνίγηκε στην Άνω Γλυφάδα – «Την έβλεπαν να χάνει τις αισθήσεις της μέσα στο νερό και τις πέτρες»
Γλυφάδα: Εκπαιδευτικός και μητέρα ενός παιδιού η νεκρή 56χρονη