μακρη σπεσιαλ ολυμπικς
Η υπογραφή της ανανέωσης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των Special Olympics Hellas στοχεύει στην ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία, την υποστήριξη των οικογενειών τους και την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε θέματα νοητικής αναπηρίας και συνύπαρξης

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή υπέγραψε την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας με τον αθλητικό, εκπαιδευτικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό Special Olympics Hellas, την Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Η κα Μακρή υποδέχτηκε, στο γραφείο της στο ΥΠΑΙΘΑ, τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas Πρέσβη ε.τ. Διονύσιο Κοδέλλα με τον οποίο μοιράστηκε την ικανοποίηση της ανανέωσης του Μνημονίου Συνεργασίας και την στόχευση για συμπερίληψη των ατόμων με νοητική αναπηρία και στον αθλητισμό.

Ως Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια και για την ειδική αγωγή και τον σχολικό αθλητισμό, η κα Μακρή εξέφρασε την θερμή και διαρκή υποστήριξή της στις πρωτοβουλίες και στην αποστολή της αθλητικής Ομοσπονδίας και επιβράβευσε το έργο των Special Olympics, που στηρίζεται στον εθελοντισμό και προσφέρει δυνατότητες προπόνησης σε άτομα με νοητική αναπηρία, σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα.

Η υπογραφή της ανανέωσης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των Special Olympics Hellas στοχεύει στην ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία, την υποστήριξη των οικογενειών τους και την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε θέματα νοητικής αναπηρίας και συνύπαρξης, μέσω της ανάπτυξης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Special Olympics Hellas: «Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού (Unified Schools) - Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί».

Η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι ουσιαστική η στήριξη και η αναγνώριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην καθημερινή προσπάθεια των αθλητών με νοητική αναπηρία να ξεπεράσουν εμπόδια και να καταρρίψουν ιδεοληψίες που κρατούν μακριά τα άτομα με νοητική αναπηρία από τον αθλητισμό αλλά και την κοινωνία από την αποδοχή της διαφορετικότητας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού (Unified Schools) - Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» είναι ένα δυναμικό, παιδαγωγικό μέσο για την  καλλιέργεια του σεβασμού, της αποδοχής και της ορατότητας της αναπηρίας, την κατάργηση στερεοτύπων και αποκλεισμών και την δημιουργία μιας κοινωνίας ισότιμης, ανοιχτής και προσβάσιμης μέσω του αθλητισμού, με αφετηρία το σχολικό περιβάλλον».

Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ Δημήτρης Κερερές και η προϊσταμένη του τμήματος Προάσπισης Δικαιωμάτων μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αθηνά Χριστοπούλου. Εκ μέρους των Special Olympics Hellas, παρέστησαν η αθλήτρια της Κολύμβησης Νάνσυ Διαπούλη, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Καλλιγάς, ο Ταμίας του Δ.Σ. Γιώργος Δασουράς, η Εθνική Διευθύντρια Άρτεμις Βασιλικοπούλου, η Διευθύντρια και η Συντονίστρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ναταλία Ανδριανοπούλου και Μίλλυ Κονταξή και η Υπεύθυνη του Προγράμματος Οικογενειών Βικτωρία Τούση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου