υπουργειο Παιδείας
Συγκρότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής και την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Νομοθετική  ρύθμιση, προκειμένου να ξεκινήσουν οι κρίσεις - επιλογές όλων των στελεχών εκπαίδευσης, η θητεία των οποίων βρίσκεται σε παράταση, φέρνει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πολυνομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι θα ψηφιστεί μέχρι τέλος του μήνα στη Βουλή.

Ήδη συγκροτήθηκε, με Απόφαση – Φ.350/4/12871/Ε3/7-2-2024 – του Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) κου Ιωάννη Βλάσση το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής και την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Δείτε την Απόφαση συγκρότησης του Συμβουλίου Επιλογής

Αυτό σημαίνει ότι επίκειται η έναρξη της διαδικασίας επιλογής των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, αναμένεται δε η νομοθετική ρύθμιση η οποία θα αλλάζει την σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, προκρίνοντας την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων. 

Θυμίζουμε ότι οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές τον Μάρτη του 2019, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου)  και διανύουν το δεύτερο σχολικό έτος παράτασης της θητείας τους.

Ήδη οι  7 από τους 13  Περιφερειακούς  Διευθυντές, είναι  διορισμένοι από την νυν Κυβέρνηση,  εκτελώντας χρέη αναπληρωτή, καθώς η θέσεις είναι κενές λόγω συνταξιοδότησης ή για άλλους λόγους.

Οι 7 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με διορισμένους από το υπουργείο Παιδείας Διευθυντές είναι οι εξής:

Αττικής
Θεσσαλίας
Δυτικής Μακεδονίας
Αν. Μακεδονίας Θράκης
Ηπείρου
Β. Αιγαίου
Ν. Αιγαίου  

Οι 6  οι οποίοι  τοποθετήθηκαν το 2019  είναι  στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης :

Δυτικής Ελλάδας
Ιονίων Νήσων
Κεντρικής Μακεδονίας
Κρήτης
Πελοποννήσου
Στερεάς Ελλάδος

Η συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής

Το Συμβούλιο συγκροτήθηκε ως εξής:

1. Καραλής Διονύσιος, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ως πρόεδρος, με αναπληρωτή του τον Τζήμα Κωνσταντίνο, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).

2. Καραγεωργούδης Εμμανουήλ, μέλος Δ.Ε.Π. του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Ε.Κ.Π.Α., ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Καλαμάκη Διονύσιο, μέλος Δ.Ε.Π. του Τμήματος Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

3. Μητλιάγκα Παρασκευή, μέλος Δ.Ε.Π. του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ως μέλος, με αναπληρώτριά της την Φλώρου Αικατερίνη, μέλος Δ.Ε.Π. του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

4. Μητροπούλου Βασιλική, μέλος Δ.Ε.Π. του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ., ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Ράπτη Νικόλαο, μέλος Δ.Ε.Π. του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

5. Πασσάς Παναγιώτης, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Ευρωπαϊκών Θεμάτων Παιδείας Ομογενών, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αναπληρώτριά του την Μαρούγκα Καλομοίρα, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Το ανωτέρω Συμβούλιο έχει έδρα την Αθήνα και συγκεκριμένα το κεντρικό κτήριο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος έχει κώλυμα συμμετοχής, προεδρεύει ο αναπληρωτής του και αν και αυτός έχει κώλυμα συμμετοχής, προεδρεύει το υπ’ αριθμ. 2 μέλος του συμβουλίου που έχει την ιδιότητα μέλους Δ.Ε.Π. ή ομότιμου καθηγητή Α.Ε.Ι. Ως Γραμματέας του Συμβουλίου ορίστηκε η Γκίκα Παναγιώτα, διοικητική υπάλληλος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α, με αναπληρώτριά της την Δαμιανάκου Αναστασία, αποσπασμένη εκπαιδευτικό στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Η θητεία του Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου αρχίζει με την αρχική συγκρότηση του Συμβουλίου επιλογής και είναι τετραετής.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια