ypaith
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Προθεσμία έως τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (η με αριθμ πρωτ. Φ.253/75425/Β6/2009 Υπουργική Απόφαση -ΦΕΚ 1369 Β’), οι υποψήφιοι, που λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία εισαγωγής στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων του Εξωτερικού μπορούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων με επίδειξη αυτών σε χώρο και σε χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται από την Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Εξετάσεις Ελλήνων εξωτερικού Σεπτεμβρίου 2023 και επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων με επίδειξη αυτών, πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις απ’ευθείας στην ανωτέρω Διεύθυνση, είτε ταχυδρομικά (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, «ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ» ΤΜΗΜΑ B΄,Ανδρ. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15122, Μαρούσι – Αθήνα) είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected],  έως τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023.

Στην αίτηση υποψηφίου αναγράφονται τα πλήρη ονομαστικά του στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο), ο κωδικός αριθμός με τον οποίο συμμετείχε στις πανελλήνιες εξετάσεις, το μάθημα ή τα μαθήματα για τα οποία επιθυμεί να λάβει γνώση των γραπτών του δοκιμίων  και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Μαζί με την αίτηση συνυποβάλλεται σχετικό παράβολο, το οποίο υποχρεωτικά εκδίδεται ηλεκτρονικά από την εφαρμογή «e-Παράβολο» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.gsis.gr, με ονομασία «Παράβολα επίδειξης γραπτών δοκιμίων Πανελληνίων Εξετάσεων».

Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων γίνεται αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο παρουσία του γονέα του ή του κηδεμόνα του, εφόσον ο υποψήφιος το ζητήσει.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα για ΝΔ, Στη δεύτερη θέση το κόμμα Τσίπρα - Στο 0,6% ο ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα για ΝΔ, εκτοξεύεται η «ΕΛ.Α.Σ.» και η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» της Καρυστιανού
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα για ΝΔ, Στη δεύτερη θέση το κόμμα Τσίπρα - Στο 0,6% ο ΣΥΡΙΖΑ
χατζητέγας γιώργος vidcast
Χατζητέγας: «Δεν είναι όμορφο τα παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο τους τελευταίους μήνες»
Ο Γιώργος Χατζητέγας μιλά στο vidcast του alfavita.gr για τη σχέση σχολείου και φροντιστηρίου στη Γ’ Λυκείου και σχολιάζει το φαινόμενο των μαθητών...
Χατζητέγας: «Δεν είναι όμορφο τα παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο τους τελευταίους μήνες»