Ρυθμική
© Intime p.a./INTIME SPORTS
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης-Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2022-2023

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) προκηρύσσει τους Πανελλήνιους Αγώνες Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο μαθητών και μαθητριών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας, σχολικού έτους 2022-2023.

Η διοργάνωση των ανωτέρω αγώνων ανατίθεται στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) και θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς των αθλημάτων την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 στην αίθουσα «Ι. Μελισανίδης» στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Δικαίωμα συμμετοχής

 1. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες μαθητές και μαθήτριες πρέπει να φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.ΑΙ.Θ. του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου.
 2. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να φοιτούν κανονικά στο σχολείο με αρχική εγγραφή ή μετεγγραφή που είναι σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις και να είναι γεννημένοι κατά τα έτη 2005, 2006, 2007 και κατά το έτος 2008 μόνο οι φοιτούντες στην Α΄ Λυκείου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

 1. Σχολική αθλητική ταυτότητα (πλατφόρμα myschool του Υ.ΠΑΙ.Θ.) στην οποία αναφέρεται η Βεβαίωση Ιατρού και επιτρέπεται η συμμετοχή του/της μαθητή/μαθήτριας σε Πανελλήνιους Αγώνες. Η ημερομηνία της ανωτέρω Βεβαίωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τους δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα του αγώνα.
 2. Ενυπόγραφη Υπεύθυνη Δήλωση γονέα/κηδεμόνα (υπόδειγμα 9), η οποία παραμένει στην οικεία σχολική μονάδα και ο/η Διευθυντής/Διευθύντρια συμπληρώνει στην κατάσταση συμμετοχής του σχολείου το αντίστοιχο πεδίο με τη σημείωση ΝΑΙ.
 3. Κατάσταση συμμετοχής του σχολείου για ατομικά αθλήματα (υπόδειγμα 2, επισυνάπτεται),
 4. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

  Oι μαθητές/μαθήτριες - πρόσφυγες που φοιτούν κανονικά σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσκομίζουν άδεια διαμονής ή τρίπτυχο προκαταγραφής ή πλήρους καταγραφής.
   
 5. Δελτίο αθλητή/αθλήτριας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.) με Κάρτα Υγείας Αθλητή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι μαθητές/μαθήτριες - αθλητές/αθλήτριες που κατέχουν έγκυρο Δελτίο αθλητή με Κάρτα Υγείας Αθλητή υποχρεούνται κατά την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων να έχουν μαζί τους όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά (1, 4 και 5).

Σε περίπτωση που οι μαθητές/μαθήτριες δεν διαθέτουν έγκυρο Δελτίο αθλητή με Κάρτα Υγείας Αθλητή οφείλουν να έχουν μαζί τους κατά την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, τα δικαιολογητικά (1 & 4 ).

Δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή στους μαθητές/μαθήτριες που δεν έχουν μαζί τους, την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, τα ανωτέρω αναφερόμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Δήλωση συμμετοχής

Οι σχολικές μονάδες πρέπει να αποστείλουν τις καταστάσεις συμμετοχής (υπόδειγμα 2) στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία(Ε.Γ.Ο.) μέχρι την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] Επισημαίνεται ότι πάνω στις καταστάσεις πρέπει να αναγράφεται στη στήλη του αγωνίσματος, εκτός από το αγώνισμα και ο αριθμός Δελτίου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.). Επιπλέον, οι εν λόγω καταστάσεις αποστέλλονται από την Ε.Γ.Ο. στη διοργανώτρια Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Δυτικής Θεσσαλονίκης έως την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023.

Επισημάνσεις

 • Μη αποστολή συμμετοχής του/της μαθητή/μαθήτριας μέσω της οικείας σχολικής μονάδας (υπόδειγμα 2) μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία συνεπάγεται αποκλεισμό από τη διοργάνωση.
 • Στο έντυπο κατάθεσης της δήλωσης συμμετοχής-αγωνίσματος, αναγράφεται οπωσδήποτε ο αριθμός μητρώου-δελτίου αθλητικής ιδιότητας στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.), του/της μαθητή-μαθήτριας που πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει στους Πανελλήνιους Αγώνες.

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη

Δείτε ΕΔΩ την Υπεύθυνη Δήλωση

Δείτε ΕΔΩ το Υπόδειγμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

astinomia-peripoliko
Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια ηλικιωμένων στα νότια προάστια
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, συνέλαβαν στην Ηλιούπολη τρεις άντρες 57, 38 και 31 ετών, που λίγο πριν είχαν διαρρήξει ένα σπίτι
Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια ηλικιωμένων στα νότια προάστια