Ο ΓΓ Ανώτατης Εκπαίδευσης σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κρήτης για το ερευνητικό πρόγραμμα «Τάλως-Τεχνητή Νοημοσύνη για τις Ανθρωπιστικές και τις Κοινωνικές Επιστήμες»
Εχει στόχο να δημιουργήσει ένα Κέντρο Αριστείας για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Οδυσσέας Ζώρας, συμμετείχε στην εναρκτήρια εκδήλωση του ερευνητικού προγράμματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τίτλο «Τάλως-Τεχνητή Νοημοσύνη για τις Ανθρωπιστικές και τις Κοινωνικές Επιστήμες» που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο. Το πρόγραμμα έλαβε χρηματοδότηση ύψους 2.500.000, 00 € από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (HORIZON-WIDERA-2022-ERA TALENTS-01) και έχει στόχο να δημιουργήσει ένα Κέντρο Αριστείας για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τις εργασίες του νέου Κέντρου θα διευθύνει ο Καθηγητής Christophe Roche, Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο της Σαβοΐας (Γαλλία) και Καθηγητής ERA Chair στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Φιλολογίας)  επιστημονική δε υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών και Μελετών του Ιδρύματος, Μελίνα Ταµιωλάκη.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας επισήμανε, ότι "το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανταποκρινόμενο στις επιταγές των καιρών, στις σύγχρονες επιστημονικές και κοινωνικές ανάγκες, με την επιτυχία του αυτή, καθίσταται ακόμα πιο ανταγωνιστικό στον ευρωπαϊκό και διεθνή περίγυρο, σε μια εποχή μάλιστα που ο κοινωνικός ρόλος του Πανεπιστημίου αναβαθμίζεται διεθνώς, καθώς αυξάνονται τα αιτήματα για κριτική και κοινωνικά αποδεκτή διαχείριση της αλματωδώς παραγόμενης γνώσης και τεχνολογικής καινοτομίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου".

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σκύλος
Μυρμήγκια: Tρόποι αντιμετώπισης και προστασία των κατοικιδίων
Με την άνοιξη, η εμφάνιση εντόμων μέσα στο σπίτι γίνεται πιο συχνή, και τα μυρμήγκια βρίσκονται ανάμεσα στους πιο επίμονους επισκέπτες.
Μυρμήγκια: Tρόποι αντιμετώπισης και προστασία των κατοικιδίων
akropoli
Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Τι αναμένουμε σήμερα Πέμπτη σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Καιρός: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα – Η πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου
Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Τι αναμένουμε σήμερα Πέμπτη σε Αττική και Θεσσαλονίκη