επιμορφωτικό εργαστήριο
Ξεκινά τις επόμενες μέρες το επιμορφωτικό σεμινάριο διήμερης διάρκειας με τίτλο : «Supporting Multilingual Classrooms»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων - Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ΕΚΣΓ/ECML), του Συμβουλίου της Ευρώπης διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο διήμερης διάρκειας με τίτλο : «Supporting Multilingual Classrooms».

To σεμινάριο θα περιλαμβάνει επιμέρους βιωματικές δράσεις και εργαστήρια  και θα διεξαχθεί από τις 15/12/2022 έως τις 16/12-2022, στο Ibis Styles Central Hotel στο Ηράκλειο Κρήτης από τις συνεργάτιδες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών κ.κ. Catherine Carré Karlinger και Katja Schnitzer.

Πρωταρχικός σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση και η ενδυνάμωση όλων των εκπαιδευτικών που διδάσκουν γλωσσικά μαθήματα σε πολύγλωσσα περιβάλλοντα και απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Ξένων Γλωσσών, Φιλολόγους και Δασκάλους που διδάσκουν σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και σε Συντονιστές/Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου που έχουν την επιστημονική ευθύνη για ζητήματα γλωσσικής εκπαίδευσης στα σχολεία αρμοδιότητας των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Επιπλέον, η επιμόρφωση εστιάζει στον εμπλουτισμό τεχνικών διδασκαλίας και στην αξιοποίηση εργαλείων για την ανάπτυξη πολυγλωσσικών και διαπολιτισμικών ικανοτήτων για όλους τους μαθητές, όπως αναφέρεται.

Απώτερος σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα καλύτερο κλίμα στα σχολεία, να κατανοηθεί καλύτερα η ποικιλομορφία, να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος ο οποίος θα θέτει στο επίκεντρο την αντιμετώπιση των σύγχρονων ζητημάτων με κριτική σκέψη. Επιπρόσθετα, το σεμινάριο θα συμβάλει στην ενίσχυση της επίγνωσης των εκπαιδευτικών για την αξία της πολυγλωσσίας και τη συμβολή της στην καλλιέργεια θετικών στάσεων, που θα διευκολύνουν τη συμπερίληψη μαθητών από μεταναστευτικό υπόβαθρο δημιουργώντας μια μάθηση χωρίς αποκλεισμούς.

Φιλοδοξία των διοργανωτών, είναι το επιμορφωτικό αυτό σεμινάριο να αποτελέσει το έναυσμα για τη χάραξη μιας εκπαιδευτικής πολιτικής που να προωθεί τη συμπερίληψη, την πρόοδο, τη δημιουργικότητα και τη δικτύωση σύγχρονων πολύγλωσσων περιβαλλόντων μάθησης

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, αξιοποιώντας αυτή την εμπειρία και εμπλουτίζοντάς την με τα αποτελέσματα από σχετικά ερευνητικά κι ευρωπαϊκά προγράμματα, θα προτείνει δράσεις δικτύωσης για εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με θέματα πολυγλωσσίας, συμπερίληψης και πολυπολιτισμικότητας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπουργείο Παιδείας
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: 1,28 εκατ. ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία δίνει το ΙΕΠ
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών 2025-2026: Πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα και τι πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: 1,28 εκατ. ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία δίνει το ΙΕΠ
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: «Βαριά η οδύνη μου» – Τι απαντά για τον θάνατο της 13χρονης μαθήτριας
Σοφία Ζαχαράκη: «Όταν χάνεται ένα παιδί, τα λόγια είναι φτωχά» – Τι δηλώνει για τη στελέχωση και τις ενέργειες του σχολείου
Σοφία Ζαχαράκη: «Βαριά η οδύνη μου» – Τι απαντά για τον θάνατο της 13χρονης μαθήτριας
Η στιγμή που το ΕΚΑΒ φθάνει στο σχολείο που πνίγηκε η 13χρονη
Ειδικό Σχολείο Πειραιά: Σοκ και πανικός μετά τον πνιγμό της 13χρονης – Βίντεο ντουκουμέντο
Βίντεο καταγράφει τα δραματικά δευτερόλεπτα μετά τον πνιγμό της 13χρονης – Σε σοκ οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί της άτυχης μαθήτριας
Ειδικό Σχολείο Πειραιά: Σοκ και πανικός μετά τον πνιγμό της 13χρονης – Βίντεο ντουκουμέντο
σχολειο
Εκπαιδευτικοί σε εγρήγορση: Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο Ωνάσειου Σχολείου στην Καλλιθέα
Οι εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας, κατηγοριοποίηση σχολείων και υποβάθμιση της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας
Εκπαιδευτικοί σε εγρήγορση: Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο Ωνάσειου Σχολείου στην Καλλιθέα