Υπουργείο Παιδείας

9η Υπουργική Σύνοδος για το περιβάλλον: Στην Κύπρο την Τετάρτη η Ν. Κεραμέως

κεραμέως
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Νίκη Κεραμέως στην 9η Υπουργική Σύνοδο της διαδικασίας «Περιβάλλον για την Ευρώπη» και 3η Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου Υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος

Στην Κύπρο μεταβαίνει αύριο Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να συμμετάσχει στην 9η Υπουργική Σύνοδο της διαδικασίας «Περιβάλλον για την Ευρώπη» και την 3η Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου Υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος που διοργανώνει στη Λευκωσία η Οικονομική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ευρώπη (UNECE).

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Κύπρο, η Υπουργός θα επισκεφθεί το Παγκύπριο Γυμνάσιο, ενώ θα καταθέσει τιμητικά Στεφάνους στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό της, Υπουργό κ. Πρόδρομο Προδρόμου, με τον οποίο θα συμμετάσχουν από κοινού στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου των Υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος. Το απόγευμα, η Νίκη Κεραμέως θα απευθύνει ομιλία στην ενότητα «Η Ανώτατη Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη: μετατρέποντας τα Πανεπιστήμια σε φάρους Αειφορίας».

Το βράδυ, είναι προσκεκλημένη σε δείπνο που θα παρατεθεί για τους Υπουργούς στην Προεδρική κατοικία. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «η φετινή διοργάνωση της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Ευρώπη (UNECE) αποτελεί ένα από τα πολλά διεθνή fora που θέτουν στο επίκεντρό τους την εκπαίδευση ως βασική συνιστώσα της αειφορίας, αναδεικνύοντας το ρόλο της Παιδείας στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ως το 2030. Η Ελλάδα, πλέον, διαδραματίζει καίριο ρόλο στη διαμόρφωση της διεθνούς ατζέντας όσον αφορά τα εκπαιδευτικά θέματα».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

υπουργείο παιδείας