Κεραμέως, οδική ασφάλεια
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσαν μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά και Γυμνάσια της Αττικής για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τη σωστή χρήση ποδηλάτου και πατινιού

Σε δράση για την ενημέρωση μαθητών και μαθητριών σχετικά με την οδική ασφάλεια, που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ, συμμετείχαν από κοινού η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού μέσω του φορέα του MotorSport Greece.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσαν μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά και Γυμνάσια της Αττικής για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τη σωστή χρήση ποδηλάτου και πατινιού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την εκπαίδευση των αστυνομικών για την ασφαλή οδήγηση μοτοσυκλέτας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Τάκης Πουρναράκης, Πρόεδρος του MotorSport Greece, Βαγγέλης Κυριακάκης Αστυνόμος Α΄ - προϊστάμενος τμήματος εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης οδηγών ΕΛΑΣ, Ιωάννης Πλάγος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο ΛΕΜΑΝ, Χαράλαμπος Μπαμπαρούτσης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και Γιάννης Ψαχούλας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι δείγμα πολιτισμού, και είναι σημαντικό να αποτελεί αντικείμενο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για τα παιδιά μας και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία. Μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, αλλά και δράσεων με συνεργαζόμενους φορείς, μαθητές και μαθήτριες ενημερώνονται για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας ήδη από το νηπιαγωγείο και καλλιεργούν ταυτόχρονα αξίες, όπως η υπευθυνότητα και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της ημερίδας, που έδωσε επιπλέον ερεθίσματα στους μαθητές μας για γόνιμη συζήτηση και προβληματισμό σχετικά με την ασφαλή κυκλοφορία και οδήγηση. Θερμές ευχαριστίες στους συναρμόδιους Υπουργούς για την εξαιρετική συνεργασία μας.»

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, δήλωσε:  «Σήμερα, δεύτερη ημέρα μετεκπαίδευσης στελεχών της Άμεσης Δράσης αυτή τη φορά στη μοτοσυκλέτα, με αξιοποίηση της ειδικής διαδρομής του Ράλλυ Ακρόπολης στο ΟΑΚΑ, είχαμε την ευκαιρία να έρθουν μαθητές σε επαφή και συντονισμό με την Ελληνική Αστυνομία. Υπήρξε ενδιαφέρουσα ενημέρωσή τους για τα θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφορίας. Η όλη δραστηριότητα ήταν αποτέλεσμα της μόνιμης και αρμονικής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Παιδείας και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής. Θέλω να υπογραμμίσω την καλή συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την Υπουργό κα Κεραμέως και τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη, που δίνει πολύ θετικά αποτελέσματα με διαδοχικές τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες. »

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

καμένοι κάδοι Ιπποκράτειο
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα επεισόδια για τον 16χρονο - «Θέλουμε δικαιοσύνη»
Τεταμένο είναι το κλίμα έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου φίλοι και συγγενείς του 16χρονου έχουν συγκεντρωθεί
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα επεισόδια για τον 16χρονο - «Θέλουμε δικαιοσύνη»