Μακρη-αγιασμός
Η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μ.Μακρή παραβρέθηκε σε αγιασμούς σχολείων στον Βόλο την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς

Από νωρίς το πρωί και πριν τους επίσημους αγιασμούς, η κα Μακρή ξεκίνησε τις επισκέψεις της σε σχολεία της πόλης με το 13ο δημοτικό σχολείο και τα συστεγαζόμενα 6ο και 26ο Νηπιαγωγεία να είναι το σημείο εκκίνησης μιας σημαντικής ημέρας για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα. Η ημέρα άρχισε με χαμόγελα, χαρά και ευωδιές καθώς τα παιδιά προσέφεραν στην κα Μακρή μια υπέροχη ανθοδέσμη.

Το πρώτο κουδούνι για την Υφυπουργό Παιδείας ήχησε στο 12ο δημοτικό σχολείο Βόλου, όπου τελέστηκε ο επίσημος αγιασμός της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας χοροστατούντος του Σεβασμώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας κ. Πολύζου, της διεύθυνσης, των εκπαιδευτικών και των μαθητών του δημοτικού σχολείου.

Η κα Μακρή ευχήθηκε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς για την καλή αρχή και την δημιουργική συνέχεια της νέας σχολικής χρονιάς και μοιράστηκε τη χαρά της επιστροφής τους στο σχολικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια, η κα Μακρή παρακολούθησε τον επίσημο αγιασμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο χώρο του  3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Βόλου, παρουσία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σαβελίδη, των διευθυντών των δυο σχολείων, των συλλόγων διδασκόντων και των μαθητών. Τον αγιασμό τέλεσε, με ιδιαίτερη συγκίνηση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος.

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και την πρόσκληση να συμμετέχει στον αγιασμό του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Βόλου, ευχήθηκε σε όλες και όλους καλή πρόοδο και εποικοδομητική χρονιά με επιστροφή στην σχολική κανονικότητα και νέες προκλήσεις στο σχολικό περιβάλλον, το εκπαιδευτικό περιεχόμενο, τον τρόπο διδασκαλίας, τις ψηφιακές δράσεις.

Το ελληνογαλλικό σχολείο St Joseph ήταν ο επόμενος σταθμός της κας Μακρή, μια επίσκεψη με ξεχωριστή σημασία για την υφυπουργό και μια ευκαιρία να βρεθεί ξανά, μια τέτοια ημέρα, στο σχολείο όπου άκουσε πολλές φορές το «πρώτο κουδούνι» στα μαθητικά της χρόνια. 

Η κα Μακρή παραβρέθηκε, επίσης, στους αγιασμούς των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Βόλου «Προμηθέας» και του δημοτικού σχολείου «Άξιον Εστί», όπου την ημέρα ευλόγησε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος και η ίδια συνομίλησε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο και αισιοδοξία.

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Μακρή μίλησε εγκάρδια προς και για τους εκπαιδευτικούς ενώ μέσα από τις δηλώσεις που έκανε, τόσο στα σχολεία όσο και στα μμε, τόνισε ότι «με μόνιμους διορισμούς και τακτικές επιμορφώσεις, με νέους θεσμούς και πρωτοπόρες πρακτικές, ενδυναμώνουμε και υποστηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς μας, αναβαθμίζουμε και αναδεικνύουμε το έργο τους και μεριμνούμε για την επαγγελματική τους ανέλιξη στο ελληνικό δημόσιο σχολείο μέσα από μια δυναμική πορεία βελτίωσης, εξέλιξης και προόδου».

Ο συμβολισμός της πρώτης ημέρας σχολείου για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς έδωσε στην Υφυπουργό την ευκαιρία να μιλήσει για «αυτήν αλλά και κάθε επόμενη σχολική χρονιά που βρίσκει το δημόσιο σχολείο ακόμα πιο οργανωμένο και εκσυγχρονισμένο, πιο κοντά στις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών, πιο κοντά στις απαιτήσεις της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας, πιο έτοιμο να εφοδιάσει τα παιδιά και τους νέους με δεξιότητες και εργαλεία, να ενισχύσει το εκπαιδευτικό έργο, να αποτελέσει την ολοένα και καλύτερη εκδοχή του μέσα από τις μεταρρυθμίσεις και τις καινοτομίες που εισάγουμε, εφαρμόζουμε, υλοποιούμε, εξελίσσουμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Μάτι
Δίκη για το Μάτι: «Δεν έγινε ποτέ εισήγηση για απομάκρυνση του πληθυσμού»
«Υπήρχαν σχέδια των Δήμων για απομάκρυνση πληθυσμού, όμως η εισήγηση δεν έγινε ποτέ», είπε ο δικαστικός πραγματογνώμονας Δ. Λιότσιος
Δίκη για το Μάτι: «Δεν έγινε ποτέ εισήγηση για απομάκρυνση του πληθυσμού»
λεωφορείο
Σε κακούργημα μετατρέπεται η κλοπή υλικών από τα ΜΜΜ
Σε κακούργημα μετατρέπεται η ποινή της κλοπής υλικών στον τομέα των συγκοινωνιών - Αυστηροποιείται η ποινή της κλοπής στον τομέα των συγκοινωνιών.
Σε κακούργημα μετατρέπεται η κλοπή υλικών από τα ΜΜΜ