Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος πραγματοποίησε ταξίδι εργασίας στην Αλβανία όπου την Παρασκευή 29 Ιουλίου συνάντησε στα Τίρανα την Υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού κα EvisKushi. Τα δύο μέρη συμφώνησαν κατ’ αρχήν για την αναγνώριση από την Αλβανία των ελληνικών πτυχίων τετραετούς φοίτησης καθώς και τον τρόπο συνεργασίας των Αλβανικών αρχών με τον ΔΟΑΤΑΠ.
Η αναγνώριση των πτυχίων 4ετούς φοίτησης από την Αλβανία είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων που θέλουν να εργαστούν στην Αλβανία. Στην Αλβανία τα προπτυχιακά προγράμματα είναι τριετή εν αντιθέσει προς την Ελλάδα όπου οι σπουδές σε προπτυχιακό επίπεδο είναι κατ’ ελάχιστον τέσσερα έτη. Το τριετές πτυχίο, όμως, στην Αλβανία δεν επιτρέπει την άσκηση επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Η κατ’ αρχήν συμφωνία επιτεύχθηκε με την εξαιρετική συνεργασία της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του ΔΟΑΤΑΠ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας
ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον
Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ
Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ