Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Αποδεκτές έγιναν από τα περισσότερα κόμματα οι ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό των Μουφτείων.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, με διακομματική συναίνεση ψηφίστηκαν χθες από την Ολομέλεια της Βουλής οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Μουφτειών, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στη νομοθεσία, σε μια σειρά από ζητήματα κομβικής σημασίας για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Και τα 26 άρθρα για τις Μουφτείες και τους Μουφτήδες στη Θράκη υπερψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε σε όλα τα άρθρα «Παρών». Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε 9 άρθρα, καταψήφισε 16 και δήλωσε «Παρών» ως προς τα απαιτούμενα προσόντα του Μουφτή, ενώ η Ελληνική Λύση καταψήφισε 15 άρθρα και δήλωσε «Παρών» στα υπόλοιπα 11.

Όπως αναφέρει το ΥΠΑΙΘ, εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Υπουργού Νίκης Κεραμέως για σύγκλιση, εύρεση κοινών τόπων, κατάθεση εμπεριστατωμένων προτάσεων, με στόχο τη διακομματική συμφωνία στο ζήτημα της δημιουργίας ενός σύγχρονου καθεστώτος Μουφτειών

Επιλύθηκε, έτσι, μία εκκρεμότητα άνω των 30 ετών, με σεβασμό στη θρησκευτική ταυτότητα της μουσουλμανικής μειονότητας τη Θράκης. Το νέο καθεστώς υλοποιεί το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, έχοντας λάβει υπ'όψιν τις συνταγματικές επιταγές, τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, όπως ορίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυμναστική
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!
Από τον αυλό στον Spotify: Γιατί η μουσική ήταν (και παραμένει) το καλύτερο «εργαλείο» άσκησης
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!