yppeth
INTIME NEWS
Την Τρίτη ξεκινούν οι αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, ότι το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 έως και την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 και ώρα 15:00 θα υποβληθούν εκ νέου αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών/μετακινήσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 79 του ν.4692/2020 (ΦΕΚ 111,Α΄) και του Κεφαλαίου ΣΤ΄ της υπ’ αριθμ. 148236/Ζ1/30-10-2020 απόφασης του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 4806, Β΄).

Δικαιούχοι υποβολής αίτησης είναι οι φοιτητές που έχουν εξαιρετικό λόγο και δεν υπέβαλαν αίτηση για κατ' εξαίρεση μετεγγραφή/μετακίνηση κατά την προηγούμενη περίοδο από 15 έως 23 Δεκεμβρίου 2021.

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τους επικαλούμενους λόγους για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης, υποβάλλονται από τους φοιτητές αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή https://transfer.it.minedu.gov.gr (κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές) ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια (username και password) που τους έχουν αποδοθεί για σύνδεση σε Ακαδημαϊκές Υπηρεσίες (Ιδρυματικοί κωδικοί).

Στην ειδική εφαρμογή των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών είναι διαθέσιμες οι οδηγίες χρήσης σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»
Ζητά δημόσιες διευκρινίσεις για τα πτυχία και αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»
μητσοτακης
Μητσοτάκης: «Δεν θα μας γυρίσουν στο 1980» – Στο επίκεντρο το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030
Μήνυμα σύγκρισης με την αντιπολίτευση και έμφαση σε νησιωτικότητα, ανάπτυξη και 12μηνο τουρισμό από τον πρωθυπουργό
Μητσοτάκης: «Δεν θα μας γυρίσουν στο 1980» – Στο επίκεντρο το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030
μυτιληνην
Λέσβος σε «κατάσταση ασφυξίας»: Εβδομάδα αποκλεισμού χωρίς εφόδια λόγω κινητοποιήσεων κτηνοτρόφων
Άδεια ράφια και σοβαρές ελλείψεις στο νησί – Σε οριακό σημείο η αγορά, αβέβαιη η επόμενη μέρα
Λέσβος σε «κατάσταση ασφυξίας»: Εβδομάδα αποκλεισμού χωρίς εφόδια λόγω κινητοποιήσεων κτηνοτρόφων
κλοπή
Στο στόχαστρο των κυκλωμάτων: Τα ΙΧ που «εξαφανίζονται» πιο εύκολα στην Ελλάδα
Δημοφιλή μοντέλα και SUV στην κορυφή της λίστας – Γιατί οι κλέφτες προτιμούν τα best-sellers και πώς μπορούν να προστατευτούν οι οδηγοί
Στο στόχαστρο των κυκλωμάτων: Τα ΙΧ που «εξαφανίζονται» πιο εύκολα στην Ελλάδα