Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
epaggelmatiki_katartisi
Επί τάπητος η λειτουργία ειδικοτήτων «που θα συμβάλλουν στην κατάρτιση εξειδικευμένου εργατοτεχνικού προσωπικού εκτέλεσης επισκευαστικών εργασιών πλοίων που ζητούνται μετ’ επιτάσεως από την αγορά εργασίας»

Η διαπιστούμενη έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού χαμηλών και μεσαίων προσόντων στο κλάδο της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης που είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γεώργιος Βούτσινος με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας κ. Βασίλειο Κανακάκη, τον Προέδρο της Ένωσης Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά κ. Φώτη Πράσινο, τον Τεχνικό Σύμβουλο των Συνδέσμων κ. Ρουσέτο Λειβαδάρο, τον κ. Νίκο Γαβαλάκη Head of Unit στον Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας του ΣΕΒ, την Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά κα Κατερίνα Ριμποπούλου, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Βούτσινος άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δήλωσε πρόθυμος κι ανοικτός σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν άμεσα ειδικότητες που θα συμβάλλουν στην κατάρτιση εξειδικευμένου εργατοτεχνικού προσωπικού εκτέλεσης επισκευαστικών εργασιών πλοίων που ζητούνται μετ’ επιτάσεως από την αγορά εργασίας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που προσφέρονται από το ν. 4763/2020 για τα επίπεδα 3, 4 και 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και προγραμματίστηκαν οι ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα για την υλοποίηση της εν λόγω συνεργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Mitsotakis-ipourgiko
Κακοκαιρία - Παραδοχή Μητσοτάκη για τη λάθος διαχείριση: «Συγγνώμη στους πολίτες»
«Υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες» λέει ο πρωθυπουργός για τη διαχείριση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς»
Κακοκαιρία - Παραδοχή Μητσοτάκη για τη λάθος διαχείριση: «Συγγνώμη στους πολίτες»
ekriksi-siggrou
Έκρηξη στη Συγγρού: Διαρροή αερίου το επικρατέστερο σενάριο-Ζημιές σε απόσταση έως και δύο μέτρων
Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή - τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 78χρονος - Κλειστά και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Συγγρού
Έκρηξη στη Συγγρού: Διαρροή αερίου το επικρατέστερο σενάριο-Ζημιές σε απόσταση έως και δύο μέτρων