paideia-ypaith
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Νέα νομοθετική ρύθμιση προβλέπει την επέκταση της χορήγησης ετήσιου στεγαστικού επιδόματος 1.000 ευρώ στους καταρτιζόμενους των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης

Την επέκταση της χορήγησης ετήσιου στεγαστικού επιδόματος 1.000 ευρώ στους καταρτιζόμενους των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Βουλή, σε υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το ετήσιο στεγαστικό επίδομα θα χορηγείται πλέον και στους καταρτιζόμενους ΔΙΕΚ, όπως χορηγείται μέχρι σήμερα στα ΑΕΙ, με κριτήρια όπως ο τόπος μόνιμης κατοικίας και φοίτησης, το εισόδημα και η περιουσιακή κατάσταση.

Επιπλέον, με γνώμονα την ενίσχυση των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με νοσηλευτές και βοηθούς βρεφοκόμων-παιδοκόμων, κατατέθηκαν ρυθμίσεις που προβλέπουν ότι σε περίπτωση που οι λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων δεν καλύπτονται από τους τελικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ των οικείων κλάδων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, τότε, αντιστοίχως:

- Μπορεί να προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης που είναι ενταγμένοι στον αξιολογικό πίνακα κατάταξης Α΄ του Α.Σ.Ε.Π του κλάδου ΠΕ87.02-Νοσηλευτικής, υπό την προϋπόθεση ότι κατέχουν: α) πτυχίο ένταξης στον κλάδο ΠΕ25, β) σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος και γ) ταυτότητα μέλους του οικείου συλλόγου.

- Μπορεί να προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης που έχουν ενταχθεί στον αξιολογικό πίνακα κατάταξης Α’ του ΑΣΕΠ του κλάδου ΤΕ01.30- Βοηθοί Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων υπό την προϋπόθεση ότι κατέχουν πτυχίο ένταξης στον κλάδο ΔΕ01-ΕΒΠ.

Περαιτέρω, για την κάλυψη αναγκών και στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.), μπορεί να πραγματοποιείται ειδική πρόσκληση πρόσληψης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Τέλος, ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, δίνεται παράταση ως την 1η Νοεμβρίου 2021 στα ΑΕΙ να καθορίσουν το συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στις Σχολές/Τμήματά τους, κατόπιν αξιολόγησης των δεδομένων που προέκυψαν από την πρώτη εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής κατά το τρέχον σχολικό-ακαδημαϊκό έτος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σαλατα
Η τέχνη πίσω από την ιδανική Caesar Salad
Η Caesar Salad δεν είναι απλώς μια σαλάτα· είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τέλεια γεύση, υφή και φρεσκάδα, χάρη σε μια λεπτομερή συνεργασία υλικών και...
Η τέχνη πίσω από την ιδανική Caesar Salad
Κόκκινα αυγά
Πάσχα στα παλιά αναγνωστικά: Οι γιορτές μέσα από τα μάτια των παιδιών
Τα αναγνωστικά παλιάς εποχής είχαν κάτι μοναδικό: απλότητα, χρώμα, εικόνες που σε άγγιζαν, λόγια που μιλούσαν στην ψυχή.
Πάσχα στα παλιά αναγνωστικά: Οι γιορτές μέσα από τα μάτια των παιδιών
δασκαλα
Αδειες εκπαιδευτικών – Δέσμευση ΥΠΑΙΘΑ για εγκύκλιο έως τον Μάιο 2026
Μια σημαντική δικαστική εξέλιξη για τον χώρο της εκπαίδευσης και ειδικότερα για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών
Αδειες εκπαιδευτικών – Δέσμευση ΥΠΑΙΘΑ για εγκύκλιο έως τον Μάιο 2026