Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συνάντηση Κεραμέως με τους Διευθυντές ΙΕΚ όλης της χώρας σε ημερίδα ενημέρωσης

Στην προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας για αναβάθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα αναφέρθηκε η Υπουργός, κα Νίκη Κεραμέως, στον χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους Διευθυντές των Ι.Ε.Κ. όλης της χώρας στην ημερίδα ενημέρωσης που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας σε συνεργασία με το Ι.Ν.ΕΔΙ.ΒΙ.Μ.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει περίπου 400 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το ΕΣΠΑ και από λοιπούς πόρους για την υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων που θα συμβάλλουν στην ουσιαστική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, με εμβληματικά έργα την πλήρη ανανέωση του εργαστηριακού εξοπλισμού των δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, την ίδρυση νέων δομών όπως τα Θεματικά και Πειραματικά Ι.Ε.Κ., την καθιέρωση της αμειβόμενης πρακτικής άσκησης των καταρτιζόμενων στα Ι.Ε.Κ., την έναρξη λειτουργίας των Γραφείων Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (Γ.Ε.Α.Σ.).

Η Υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της κοινής συμπόρευσης με το σύνολο των Διευθυντών των Ι.Ε.Κ. στο δρόμο της ανάδειξης και αναβάθμισης της Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι για συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων, κατάθεση προτάσεων, ώστε να ενισχυθούν οι προοπτικές για τους νέους μας και να δοθεί περαιτέρω αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα.

Στην ημερίδα, με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, κ. Γεώργιο Βούτσινο, τοποθετήθηκαν με ομιλίες επί συγκεκριμένων θεμάτων στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. και του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κ. Κωνσταντίνος Δέρβος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) κα Ιωάννα Λυτρίβη.

Ο Γενικός Γραμματέας Ε.ΕΚ.Δ.Β.Μ.&Ν. αναφέρθηκε στο νέο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο και τις καινοτομίες που περιλαμβάνονται στον ν. 4763/2020 για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Ελλάδα κι έδωσε κατευθύνσεις στους Διευθυντές των Ι.Ε.Κ. ενόψει της έναρξης του νέου έτους κατάρτισης.

Κατόπιν των αρχικών τοποθετήσεων, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση επί όλων των θεμάτων και ιδιαίτερα σχετικά με το έργο της αμειβόμενης πρακτικής άσκησης, και η ημερίδα ολοκληρώθηκε αφήνοντας θετικό και αισιόδοξο αποτύπωμα για τις νέες προκλήσεις που η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση καλείται να αντιμετωπίσει.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με την Αυστραλιανή εταιρεία τεχνολογίας Canva για δωρεάν πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα Canva Education
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Ελεύθερη πρόσβαση σε εξειδικευμένα εργαλεία παρουσιάσεων και ψηφιακού περιεχομένου για όλους τους εκπαιδευτικούς
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026 σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα
Οδηγία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ), πότε αρχίζει η κανονική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα
Καύσωνας στην Ευρώπη
Ευρώπη στους 40°C: Κλειστά σχολεία, θερμοκρασίες-ρεκόρ και εξετάσεις σε αίθουσες χωρίς επαρκή δροσιά
Ευρωπαϊκό «καμίνι»: Παιδιά σε σχολικές αίθουσες-φούρνους εν μέσω πρωτοφανούς ζέστης
Ευρώπη στους 40°C: Κλειστά σχολεία, θερμοκρασίες-ρεκόρ και εξετάσεις σε αίθουσες χωρίς επαρκή δροσιά