Η Ζέττα Μακρή στο 11th Annual Capital Link Sustainability Forum
Στο 11th Annual Capital Link Sustainability Forum συμμετείχε η Ζέττα Μακρή

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συμμετείχε στο 11th Annual Capital Link Sustainability Forum με θέμα “Εστιάζοντας στον Kοινωνικό & Oικονομικό Mετασχηματισμό / Βιώσιμη Ανάπτυξη: Περιβάλλον - Οικονομία - Κοινωνία”, μια διοργάνωση της Capital Link Inc., του κ. Ν. Μπορνόζη, President, και της κ. Όλ. Μπορνόζη, Managing Director.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, σε ψηφιακή μορφή, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πειραιά, και με την Υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη.

Η κ. Μακρή τοποθετήθηκε επί του θέματος της «Εκπαίδευσης ως μοχλού ανάπτυξης για την Κοινωνία και την Οικονομία», σε πάνελ της 22ας Απριλίου με συντονιστή τον κ. Γιάννη Γκόλια, Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, και συνομιλητές τους κ.κ. Γρηγόρη Πραστάκο, Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Stevens Institute of Technology, Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής Επικοινωνίας Ομίλου Novartis Hellas, Ευτυχία Κασελάκη, Partner στην ΕΥ, επικεφαλής του τομέα ΕΥ Private, και παράλληλα επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού και σύμβουλος σε θέματα Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Γεώργιο Δουκίδη, Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η Υφυπουργός στην τοποθέτησή της ανέφερε: «Είναι συνετό και υγιές για μία σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση να επενδύει στην παιδεία. Να θωρακίσει την νέα γενιά και την χώρα.

Εδώ και ενάμιση χρόνο, η νομοθέτηση από το0 Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γίνεται συστηματικά από κάτω προς τα πάνω, από τη βάση της εκπαιδευτικής πυραμίδας προς την κορυφή της. Έχουν ψηφιστεί με τη σειρά νομοθετήματα για το σχολείο, την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, το Πανεπιστήμιο, προσβλέποντας σε ένα ποιοτικό και καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα, εξωστρεφές και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του 21ου αιώνα, που θα εξασφαλίζει στα παιδιά μας εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον.

Αναβαθμίζουμε και καλλιεργούμε δεξιότητες, ενθαρρύνουμε και καθοδηγούμε τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας , εξασφαλίζουμε και εδραιώνουμε τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα στην εκπαίδευση για όλους, θεσμοθετούμε την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, ενισχύουμε την αυτονομία της σχολικής μονάδας, προωθούμε την εξωστρέφεια του εκπαιδευτικού συστήματος.

Δρομολογούμε την άμεση διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, με την πραγματική οικονομία, προκειμένου να αποτελέσει συνειδητή επιλογή και εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής και να καλυφθεί το χάσμα, που παρατηρείται μεταξύ προσφοράς και ζήτησης σε συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Προωθούμε την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, διευκολύνουμε τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας με τις ανάγκες της οικονομίας με τη δημιουργία συστημάτων νεοφυών επιχειρήσεων και γραφείων μεταφοράς τεχνολογίας, για την καλύτερη διασύνδεση Πανεπιστημίου και αγοράς εργασίας, με βιομηχανικά διδακτορικά, με συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, με ανταλλαγές τεχνογνωσίας και ανθρώπινου δυναμικού μεταξύ Ιδρυμάτων, με ερευνητικά προγράμματα, με αναβάθμιση ποιοτικών δεικτών, με πρωτοπόρες μελέτες και δημοσιεύσεις, ψηφιοποίηση συστημάτων και διαδικασιών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εργάζεται άοκνα και απαρέγκλιτα για την ισχυροποίηση και επίτευξη του κεντρικού της στόχου: την ανάδειξη της εκπαίδευσης ως μοχλού ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας».

makri synedrio
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Βάσεις 2021: Για τη Μυρτώ που έγραψε 12.500 μόρια πάνω από την περσινή βάση και «απέτυχε»

Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2021: Η πρόσκληση Διορισμού - αιτήσεων

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

πανελλήνιες πανελλαδικές
Βάσεις 2021 - Επιστολή υποψηφίου: Δεν θα σας κάνω την χάρη να πάω σε ΙΕΚ
«Δεν θα σας κάνω την χάρη να πάω σε κανένα ΙΕΚ. Υποκριτές!» αναφέρει υποψήφιος των Πανελλαδικών εξετάσεων στην επιστολή του
Βάσεις 2021 - Επιστολή υποψηφίου: Δεν θα σας κάνω την χάρη να πάω σε ΙΕΚ
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου – Τον έδερναν ακόμα και όταν λιποθύμησε
Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται ένας 15χρονος στο Γ. Γεννηματάς στην Θεσσαλονίκη, μετά από άγρια επίθεση που δέχτηκε από μία παρέα 7 ατόμων
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου – Τον έδερναν ακόμα και όταν λιποθύμησε
Συνεδριάζει το Υπουργικό συμβούλιο: Στο «τραπέζι» ο κατώτατος μισθός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, στις 11:00 στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης
Συνεδριάζει το Υπουργικό συμβούλιο: Στο «τραπέζι» ο κατώτατος μισθός
ΕΚΠΑ - Κορονοϊός: Κίνδυνος για έλευση νέων στελεχών - Ο ρόλος των πολυδύναμων εμβολίων
Είναι προφανές ότι ο κίνδυνος για την έλευση νέων στελεχών κορονοϊών που θα προκαλούν σοβαρό αναπνευστικό σύνδρομο είναι διαρκής. Ενδυναμώνεται έτσι...
ΕΚΠΑ - Κορονοϊός: Κίνδυνος για έλευση νέων στελεχών - Ο ρόλος των πολυδύναμων εμβολίων