Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών: Ανυπόστατο το επιχείρημα του υπουργείου περί έλλειψης αιθουσών
«Μήπως οι αποφάσεις εκπορεύονται από τα ιδιωτικά σχολεία γιατί τότε θα πρέπει και εκείνα να προβούν σε αντίστοιχες προσλήψεις εκπαιδευτικών μειώνοντας τα κέρδη τους;» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση

«Έωλο και ανυπόστατο» χαρακτηρίζουν το επιχείρημα του υπουργείου Παιδείας περί έλλειψης αιθουσών για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τουλάχιστον για το Ολοήμερο, τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έωλο και ανυπόστατο το επιχείρημα του Υπουργείου  περί έλλειψης αιθουσών για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Συμπληρώνουμε  ένα μήνα λειτουργίας  των σχολείων και ένα μήνα από το κάλεσμα της κυρίας  υπουργού στους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο πρόγραμμα. 

Σε πολλές σχολικές μονάδες το Ολοήμερο ακόμη δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.  Στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες υπολειτουργεί με ελάχιστα τμήματα στα οποία προκειμένου να εξυπηρετηθούν οικογένειες με πολύ μεγάλη ανάγκη  συνωστίζονται 25 μαθητές στο τμήμα που προέρχονται από διαφορετικές τάξεις   παραβιάζοντας  τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και βάζοντας  σε κίνδυνο ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.

Το υπουργείο επικαλέστηκε την έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας και δεν εφάρμοσε την οδηγία των ειδικών να δημιουργηθούν τμήματα  με δεκαπέντε μαθητές στο πρωινό πρόγραμμα των σχολείων.

Για τη λειτουργία του Ολοήμερο γιατί δεν έγινε πρόβλεψη να διοριστούν εκπαιδευτικοί εγκαίρως, ώστε όχι μόνο να ξεκινήσουν αμέσως να λειτουργούν τα Ολοήμερα, αλλά τα τμήματα να είναι μέχρι δεκαπέντε μαθητές (ένα μαθητής ανά θρανίο). Το υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά ότι στα τμήματα του ολοήμερου  οι μαθητές προέρχονται  από διαφορετικές τάξεις και η πιθανότητα μετάδοσης του ιού σε όλη τη σχολική κοινότητα είναι αυξημένη.

Το επιχείρημα της έλλειψης αιθουσών εδώ δεν μπορεί να σταθεί γιατί όλες οι πρωινές αίθουσες διδασκαλίας είναι διαθέσιμες. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η αντίστοιχη πολιτική βούληση να προστατεύσει την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών  και  των γονέων .

Μήπως οι αποφάσεις εκπορεύονται από τα ιδιωτικά σχολεία γιατί τότε θα πρέπει και εκείνα να προβούν σε αντίστοιχες προσλήψεις εκπαιδευτικών μειώνοντας τα κέρδη τους;

Μήπως τα χρήματα πρέπει να κατευθυνθούν σε άλλες δράσεις που προσφέρουν καλύτερα πολιτικά οφέλη;

Όποια και αν είναι η απάντηση ένα είναι σίγουρο η υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων παραμένει σε κίνδυνο.

Η  ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείου Παιδείας και στην κυρία Υπουργό.

Φτάνει πια η υποκρισία και ο εμπαιγμός όλων!

Προοδευτικά Ρεύματα

Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Έσπασε το φράγμα των 900 κρουσμάτων. Σήμερα Σάββατο σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το μεγαλύτερο αριθμό...
Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
«Δεν μένει άλλη επιλογή για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρά να προβεί σε εμπάργκο εις βάρος όλων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών...
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
«Το ερώτημα λοιπόν που περιμένει την απάντησή του είναι πόσο αγωνιστές κι ευτυχισμένοι είμαστε ως άτομα και ως κοινωνία μέσα στην υποδούλωσή μας σε...
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο