θρανία καρέκλες σχολική τάξη σχολείο
«Μήπως οι αποφάσεις εκπορεύονται από τα ιδιωτικά σχολεία γιατί τότε θα πρέπει και εκείνα να προβούν σε αντίστοιχες προσλήψεις εκπαιδευτικών μειώνοντας τα κέρδη τους;» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση

«Έωλο και ανυπόστατο» χαρακτηρίζουν το επιχείρημα του υπουργείου Παιδείας περί έλλειψης αιθουσών για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τουλάχιστον για το Ολοήμερο, τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έωλο και ανυπόστατο το επιχείρημα του Υπουργείου  περί έλλειψης αιθουσών για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Συμπληρώνουμε  ένα μήνα λειτουργίας  των σχολείων και ένα μήνα από το κάλεσμα της κυρίας  υπουργού στους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο πρόγραμμα. 

Σε πολλές σχολικές μονάδες το Ολοήμερο ακόμη δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.  Στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες υπολειτουργεί με ελάχιστα τμήματα στα οποία προκειμένου να εξυπηρετηθούν οικογένειες με πολύ μεγάλη ανάγκη  συνωστίζονται 25 μαθητές στο τμήμα που προέρχονται από διαφορετικές τάξεις   παραβιάζοντας  τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και βάζοντας  σε κίνδυνο ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.

Το υπουργείο επικαλέστηκε την έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας και δεν εφάρμοσε την οδηγία των ειδικών να δημιουργηθούν τμήματα  με δεκαπέντε μαθητές στο πρωινό πρόγραμμα των σχολείων.

Για τη λειτουργία του Ολοήμερο γιατί δεν έγινε πρόβλεψη να διοριστούν εκπαιδευτικοί εγκαίρως, ώστε όχι μόνο να ξεκινήσουν αμέσως να λειτουργούν τα Ολοήμερα, αλλά τα τμήματα να είναι μέχρι δεκαπέντε μαθητές (ένα μαθητής ανά θρανίο). Το υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά ότι στα τμήματα του ολοήμερου  οι μαθητές προέρχονται  από διαφορετικές τάξεις και η πιθανότητα μετάδοσης του ιού σε όλη τη σχολική κοινότητα είναι αυξημένη.

Το επιχείρημα της έλλειψης αιθουσών εδώ δεν μπορεί να σταθεί γιατί όλες οι πρωινές αίθουσες διδασκαλίας είναι διαθέσιμες. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η αντίστοιχη πολιτική βούληση να προστατεύσει την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών  και  των γονέων .

Μήπως οι αποφάσεις εκπορεύονται από τα ιδιωτικά σχολεία γιατί τότε θα πρέπει και εκείνα να προβούν σε αντίστοιχες προσλήψεις εκπαιδευτικών μειώνοντας τα κέρδη τους;

Μήπως τα χρήματα πρέπει να κατευθυνθούν σε άλλες δράσεις που προσφέρουν καλύτερα πολιτικά οφέλη;

Όποια και αν είναι η απάντηση ένα είναι σίγουρο η υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων παραμένει σε κίνδυνο.

Η  ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείου Παιδείας και στην κυρία Υπουργό.

Φτάνει πια η υποκρισία και ο εμπαιγμός όλων!

Προοδευτικά Ρεύματα

Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οξυγονο
Υποξία: Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο οργανισμός δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο
Δύσπνοια, σύγχυση και αλλαγές στο χρώμα του δέρματος μπορεί να κρύβουν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση που απαιτεί άμεση ιατρική παρέμβαση.
Υποξία: Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο οργανισμός δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο
Μετρο
Η νέα Γραμμή 5 του Μετρό αλλάζει τον χάρτη της Αθήνας – Οι περιοχές που θα συνδέσει
Ένα φιλόδοξο σχέδιο με περισσότερους από 20 σταθμούς φιλοδοξεί να ενώσει πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πρωτεύουσας και να μειώσει δραστικά τους...
Η νέα Γραμμή 5 του Μετρό αλλάζει τον χάρτη της Αθήνας – Οι περιοχές που θα συνδέσει
smartphone
Οι «κρυφές» μνήμες που γεμίζουν το κινητό σας – Τι πρέπει να διαγράψετε άμεσα
Φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία παραμένουν αποθηκευμένα ακόμη κι όταν νομίζετε ότι έχουν διαγραφεί
Οι «κρυφές» μνήμες που γεμίζουν το κινητό σας – Τι πρέπει να διαγράψετε άμεσα
Τροχαια
Στο στόχαστρο της Τροχαίας η παράνομη χρήση της ΛΕΑ – Οι βαριές ποινές για τους οδηγούς
Πρόστιμα, αφαίρεση διπλώματος και αυστηρότερες κυρώσεις για τους υπότροπους.
Στο στόχαστρο της Τροχαίας η παράνομη χρήση της ΛΕΑ – Οι βαριές ποινές για τους οδηγούς