Thumbnail
Τα θέματα που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη

Τηλεδιάσκεψη των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Αναστασίας Γκίκα, και του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, Εμμανουήλ Λογοθέτη, με τους Περιφερειάρχες των περιοχών που φιλοξενούν Δομές Μεταναστών και τους Περιφερειακούς Δ/ντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) έλαβε χώρα σήμερα, Παρασκευή 29/8.

Η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Σίσσυ Γκίκα, μετά από συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη, προσκάλεσε σε τηλεδιάσκεψη τους Περιφερειάρχες, που θα αναλάβουν φέτος για πρώτη φορά τη μετακίνηση των παιδιών προσφύγων/μεταναστών προς και από τις σχολικές μονάδες. Μέχρι τώρα τη μετακίνηση των παιδιών προσφύγων/μεταναστών υλοποιούσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Οι εκπρόσωποι των Περιφερειών εξέφρασαν την προθυμία τους να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια και δήλωσαν ότι έχουν προβεί στην απαραίτητη προετοιμασία για να αναλάβουν το εν λόγω εγχείρημα, ώστε να συνδράμουν στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων/μεταναστών.

Η κα Σίσσυ Γκίκα, ευχαρίστησε τους ΠΔΕ, οι οποίοι λειτουργούν ως συνδετικός κρίκος, συμβάλλοντας στον συντονισμό των ενεργειών για την απρόσκοπτη υλοποίηση των μετακινήσεων των παιδιών προσφύγων/μεταναστών.

Ο κ. Μάνος Λογοθέτης, τόνισε πως αποτελεί πρόκληση η ανάληψη των μετακινήσεων από τις Περιφέρειες και πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά, με γνώμονα το όφελος των μαθητών.

Τέλος, η κα Σίσσυ Γκίκα, ανέφερε πως υπάρχει πρόνοια να διατεθούν μεταφραστές-συνοδοί για τις μετακινήσεις μέσω ΔΟΜ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος
Νάσος Ηλιόπουλος στο alfavita.gr: Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς!
Είναι αδιανόητο σχεδόν 2.500 εκπαιδευτικοί να έχουν έρθει αντιμέτωποι με πειθαρχικές διαδικασίες επειδή συμμετέχουν σε απεργιακές δράσεις υπεράσπισης...
Νάσος Ηλιόπουλος στο alfavita.gr: Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς!
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει από το Ηράκλειο Κρήτης
Τσίπρας από Ηράκλειο: «Ανάψαμε φωτιά και μεγαλώνει - Γρήγορα θα κάνει ξαστεριά»
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για «ηθική επανάσταση» από την Κρήτη ενώ δήλωσε ότι «δεν θα βάλουμε φόρους στην μεσαία τάξη, αυτή τη φορά»
Τσίπρας από Ηράκλειο: «Ανάψαμε φωτιά και μεγαλώνει - Γρήγορα θα κάνει ξαστεριά»