Τηλεδιάσκεψη των γ.γ του υπ. Παιδείας με τους Περιφερειάρχες και ΠΔΕ των περιοχών με Δομές Μεταναστών
Τα θέματα που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη

Τηλεδιάσκεψη των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Αναστασίας Γκίκα, και του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, Εμμανουήλ Λογοθέτη, με τους Περιφερειάρχες των περιοχών που φιλοξενούν Δομές Μεταναστών και τους Περιφερειακούς Δ/ντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) έλαβε χώρα σήμερα, Παρασκευή 29/8.

Η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Σίσσυ Γκίκα, μετά από συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη, προσκάλεσε σε τηλεδιάσκεψη τους Περιφερειάρχες, που θα αναλάβουν φέτος για πρώτη φορά τη μετακίνηση των παιδιών προσφύγων/μεταναστών προς και από τις σχολικές μονάδες. Μέχρι τώρα τη μετακίνηση των παιδιών προσφύγων/μεταναστών υλοποιούσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Οι εκπρόσωποι των Περιφερειών εξέφρασαν την προθυμία τους να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια και δήλωσαν ότι έχουν προβεί στην απαραίτητη προετοιμασία για να αναλάβουν το εν λόγω εγχείρημα, ώστε να συνδράμουν στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων/μεταναστών.

Η κα Σίσσυ Γκίκα, ευχαρίστησε τους ΠΔΕ, οι οποίοι λειτουργούν ως συνδετικός κρίκος, συμβάλλοντας στον συντονισμό των ενεργειών για την απρόσκοπτη υλοποίηση των μετακινήσεων των παιδιών προσφύγων/μεταναστών.

Ο κ. Μάνος Λογοθέτης, τόνισε πως αποτελεί πρόκληση η ανάληψη των μετακινήσεων από τις Περιφέρειες και πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά, με γνώμονα το όφελος των μαθητών.

Τέλος, η κα Σίσσυ Γκίκα, ανέφερε πως υπάρχει πρόνοια να διατεθούν μεταφραστές-συνοδοί για τις μετακινήσεις μέσω ΔΟΜ.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί Λήμνου: Να καλυφθούν επιτέλους τα κενά στα σχολεία
Εκπαιδευτικοί Λήμνου: Να καλυφθούν επιτέλους τα κενά στα σχολεία
Την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία του νησιού ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε η  ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου
Εκπαιδευτικοί Λήμνου: Να καλυφθούν επιτέλους τα κενά στα σχολεία