Thumbnail
Η επιλογή των νέων δημοσιογράφων θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής ΕκπαίδευσηςΚατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του ΥΠΑΙΘ και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν εντός του 1ου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου. 

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με στόχο τη διάχυση, ανάδειξη και στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Συνεταιριστικής και Κοινωνικής Οικονομίας, ως μιας εναλλακτικής, καινοτόμου και χωρίς αποκλεισμούς προσέγγιση,  η οποία μπορεί να συμβάλει δραστικά στην αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας και απευθύνεται σε όλους τους νέους, ανεξάρτητα από το κοινωνικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον από το οποίο προέρχονται, προσκαλεί όλες και όλους τους νέους Έλληνες ή/και διαμένοντες νόμιμα στην Ελλάδα, 18-30 ετών (με περιορισμένη ευελιξία για άτομα άνω των 30 ετών), που ασχολούνται με τομείς παραγωγής δημοσιογραφίας και επικοινωνίας, παραδοσιακούς ή μη, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην υλοποίηση, στον σχεδιασμό και την εφαρμογή του διακρατικού προγράμματος με τίτλο «COOPower».

Το πρόγραμμα «COOPower» υλοποιείται με συντονιστή φορέα το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) και  με εταίρους από την Ελλάδα (Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και ΕΟΠΠΕΠ), την Κύπρο (Βρετανικό Συμβούλιο με την υποστήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου) και την Κροατία (Πανεπιστήμιο Rijeka, STERPI και Υπουργείο Παιδείας), βάσει των δεσμεύσεων της συμφωνίας επιχορήγησης SI2.823695 με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Grant Agreement SI2.823695 with the European  Commission)».

Σημειώνεται ότι η δράση «COOPower» έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να υλοποιηθεί με την φυσική παρουσία των νέων δημοσιογράφων και όλων των συμμετεχόντων.  

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19) έχει τροποποιηθεί και μετακινηθεί χρονικά η έναρξη των επιμέρους δράσεων,

ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα οργάνωσης και υλοποίησης μέρους αυτών με τη διαδικτυακή συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων και των ωφελούμενων νέων. 

Η ομάδα των νέων δημοσιογράφων και από τις 3 χώρες μέλη του προγράμματος θα είναι μη αμειβόμενη και θα εκπαιδευτεί διαδικτυακά από το κορυφαίο κοινωνικό περιοδικό Pioneers Post (https://www.pioneerspost.com/) με ευθύνη του 

Βρετανικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2020, θα πραγματοποιεί μηνιαίες διαδικτυακές συναντήσεις προκειμένου να συμμετέχει στο σχεδιασμό της στρατηγικής διάδοσης της δράσης, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να μετέχουν στο τελευταίο σκέλος της δράσης το καλοκαίρι του 2021, το οποίο αφορά σε πραγματοποίηση επίσκεψης μελέτης στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η επιλογή των νέων δημοσιογράφων θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του ΥΠΑΙΘ, σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στην ανοιχτή πρόσκληση και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν εντός του 1ου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου. 

Για την Ελληνική πλευρά η προθεσμία κατάθεσης φακέλων υποψηφιότητας για επιλογή λήγει την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 και ώρα 14:00

Για να βρείτε το έντυπο της αίτησης, πατήστε εδώ.

Για την Ελληνική πλευρά η προθεσμία κατάθεσης φακέλων υποψηφιότητας για επιλογή λήγει την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 και ώρα 14:00.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στη Γραμματεία της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υ.ΠΑΙ.Θ.:

 

E-mail: [email protected]

Πληροφορίες:

Μάγδα Μακρή: 210 344 2798

Αικατερίνη Σταυρουλάκη: 210 3442774

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επιδόματα atm
Επίδομα 100 ευρώ: «Κλείδωσε» η ημερομηνία πληρωμής - Πότε θα το λάβουν 80.000 δικαιούχοι
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για να λάβουν εγκαίρως το επίδομα των 100 ευρώ – Δικαιολογητικά, προθεσμίες και διαδικασία πληρωμής
Επίδομα 100 ευρώ: «Κλείδωσε» η ημερομηνία πληρωμής - Πότε θα το λάβουν 80.000 δικαιούχοι
o-kid-in-hospital-facebook.jpg
Τροχαίο στην Πιερία: Δίνει μάχη η 11χρονη για τη ζωή της- Θρήνος για τον θάνατο της 9χρονης

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πιερίας μετά το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα...

Τροχαίο στην Πιερία: Δίνει μάχη η 11χρονη για τη ζωή της- Θρήνος για τον θάνατο της 9χρονης
Ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός Δημήτρης Καστρινός
«Τρία νεφρά για το καινούργιο σπίτι»: Η καθημερινότητα των αναπληρωτών πριν την έναρξη της χρονιάς
«Συνάδελφοι μένουν σε σκηνές, σε 2-3 ημέρες πρέπει να μετεγκατασταθούμε και να βρούμε σπίτι»: Η οδύσσεια των εκπαιδευτικών πριν την έναρξη της...
«Τρία νεφρά για το καινούργιο σπίτι»: Η καθημερινότητα των αναπληρωτών πριν την έναρξη της χρονιάς
Piperopoulos-sisyphοs
Ο Πούτιν στην παρέλαση του Πεκίνου για τα 80 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Στρατηγικό σήμα σε ΗΠΑ και την ΕΕ
BRICS και ΝΑΤΟ: Οι ισορροπίες δυνάμεων σε κρίσιμη στιγμή
Ο Πούτιν στην παρέλαση του Πεκίνου για τα 80 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Στρατηγικό σήμα σε ΗΠΑ και την ΕΕ