paideias
Επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στα Γενικά Αρχεία του Κράτους

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) επισκέφτηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της 24ης Συνεδρίασης της Εφορείας των Γ.Α.Κ.

Η Υπουργός ενημερώθηκε για τα πεπραγμένα του φορέα, που είναι αρμόδιος για τη συγκέντρωση και διαχείριση αρχειακού πλούτου της χώρας, από τον Πρόεδρο της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους κ. Νικόλαο Καραπιδάκη και την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια κα Αμαλία Παππά, και ξεναγήθηκε σε χώρους με αρχειακό υλικό.

Η κα Κεραμέως δήλωσε: «Τα Γ.Α.Κ. συνιστούν μοναδική περιουσία για το ελληνικό Κράτος, καθώς συλλέγουν και συντηρούν ιστορικά και σύγχρονα τεκμήρια. Είναι η βασική μνήμη του Κράτους μας. Ο αρχειακός πλούτος των Γ.Α.Κ. αξίζει να προσελκύσει περισσότερο όχι μόνο τους ειδήμονες και την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και το ευρύ κοινό, ανθρώπους με γνήσιο ενδιαφέρον για τη θεσμική δραστηριότητα του Κράτους.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνταξεις
Επίδομα απολύτου αναπηρίας 2026: Ο πλήρης οδηγός για δικαιούχους, ποσά και ψηφιακές αιτήσεις
Το ασφαλιστικό προφίλ των δικαιούχων - Οι οικονομικές κλίμακες για το 2026
Επίδομα απολύτου αναπηρίας 2026: Ο πλήρης οδηγός για δικαιούχους, ποσά και ψηφιακές αιτήσεις
πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026: Τρεις σχολές με χαμηλές βάσεις αλλά μεγάλες προοπτικές καριέρας
Πανελλήνιες 2025: Τρία «χαμηλόβαθμα» τμήματα με ισχυρή προοπτική καριέρας – Από την Επικοινωνία στη Βιοϊατρική Πληροφορική
Πανελλήνιες 2026: Τρεις σχολές με χαμηλές βάσεις αλλά μεγάλες προοπτικές καριέρας