Νίκη Κεραμέως
Η υπουργός Παιδείας παρουσίασε τους βασικούς άξονες του νέου νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

Στο πλαίσιο της ανάληψης πρωτοβουλίας για την εμβάθυνση του διαλόγου ενόψει της υποβολής του Σχεδίου Νόμου για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, συναντήθηκαν σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Γεώργιος Βούτσινος με τον Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Ιωάννη Παναγόπουλο, το Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικόλαο Κιουτσούκη και το Διευθυντή των Επιστημονικών Ινστιτούτων Ι.Ν.Ε. και ΚΑΝΕΠ κ. Χρήστο Γούλα.

Η Υπουργός παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Σχεδίου Νόμου, που αποτελεί μία συνεκτική και ολιστική προσέγγιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με την ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο της επιδιωκόμενης στενότερης σύνδεσης με την αγορά εργασίας. Η ηγεσία του Υπουργείου μετέφερε την πρόθεσή της να αποτελέσει η Ε.Ε.Κ. προτεραιότητα και επιλογή, άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομική ανάταξη της χώρας, μέσω της ουσιαστικής αναβάθμισής της, της βελτίωσης της ελκυστικότητας και  της αποτελεσματικότητάς της.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και συναποφασίστηκε η συνέχεια της ουσιαστικής συνεργασίας σε τεχνοκρατικό επίπεδο για τον τρόπο συμμετοχής των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων σε θέματα Ε.Ε.Κ., που έχει ήδη ξεκινήσει με την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και αποτυπώνεται έως και σήμερα με μία σειρά κοινών δράσεων.

Η κυρία Κεραμέως δήλωσε: «Ξεκινήσαμε σήμερα σειρά συζητήσεων για το νέο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση και τη  δια βίου μάθηση. Επιπλέον των διαβουλεύσεων που θα προτείνουμε στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, θα πραγματοποιηθούν και άλλες με φορείς και εκπροσώπους εκπαιδευτικών, κοινωνικών εταίρων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ άλλων. Από λύση ανάγκη για λίγους, η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση μπορεί να αποτελέσει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς. Στόχος, οι συντονισμένες παρεμβάσεις στον τομέα της ΕΕΚ και της Δια Βίου Μάθησης να συνδεθούν άμεσα με την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας και κυρίως των νέων.»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σαλάτα
Φακόρυζο με πίκλες κρεμμυδιού & καβουρδισμένο αμύγδαλο – Η σαλάτα που (επιτέλους) δε θα σε κουράσει
Είναι μια σαλάτα-γεύμα που συνδυάζει φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πολύ γεύση – μια εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους, για όσους...
Φακόρυζο με πίκλες κρεμμυδιού & καβουρδισμένο αμύγδαλο – Η σαλάτα που (επιτέλους) δε θα σε κουράσει
idiki agogi
Ειδική Αγωγή: Ανοίγουν νέοι πίνακες εκπαιδευτικών τον Ιούλιο - Ποιους κλάδους εκπαιδευτικών θα αφορά
Μέσα στον Ιούλιο η προκήρυξη θα σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και μέσα στον ίδιο μήνα θα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ και θα ξεκινήσουν οι...
Ειδική Αγωγή: Ανοίγουν νέοι πίνακες εκπαιδευτικών τον Ιούλιο - Ποιους κλάδους εκπαιδευτικών θα αφορά
κεμ
Κεμπάπ κοτόπουλου: Ελαφριά, πεντανόστιμη και πρωτεϊνούχα εκδοχή του αγαπημένου πιάτου
Με βάση τον κιμά κοτόπουλου, πλούσια μυρωδικά και λιγότερα λιπαρά, αυτό το πιάτο συνδυάζει μοναδική γεύση με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
Κεμπάπ κοτόπουλου: Ελαφριά, πεντανόστιμη και πρωτεϊνούχα εκδοχή του αγαπημένου πιάτου