Β' ΕΛΜΕ Αθήνας: Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ και όχι παρωδία
Ανακοίνωση

Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ και όχι «συνέδριο» - παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!

Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 του Φλεβάρη!

Η διορισμένη από τα δικαστήρια διοίκηση της ΓΣΣΕ, αντικατοπτρίζει την κατάντια αυτού του γραφειοκρατικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού. Προγραμματίζει μια ολιγόωρη διαδικασία εξπρές σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι, με μοναδικό αντικείμενο μια κάλπη που θα ξαναβγάλει τους ίδιους γνωστούς εργατοπατέρες. Χωρίς διαδικασίες, χωρίς ομιλίες, χωρίς αντιπαράθεση γραμμών και αποφάσεις, χωρίς να κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Μόνο μια κάλπη νομιμοποίησης και αποδοχής της δικαιοδοσίας τους να διαπραγματεύονται και να ξεπουλάνε αγώνες, να υπογράφουν συμβάσεις με τον αδερφό τους ΣΕΒ. 

Για να το πετύχουν αυτό φρόντισαν να «εκλέξουν» πλήθος συνέδρων από εργοδοτικά σωματεία-μηχανισμούς και να φέρουν «μαϊμού» αντιπροσώπους, να ζητήσουν την προστασία και παρουσία της αστυνομίας και ΜΑΤ στο συνέδριο, να καλέσουν εισαγγελέα να διασφαλίσει την «έννομη» διεξαγωγή του «συνεδρίου» και να έχουν ως επίσημα προσκαλεσμένους και ομιλητές τον Κ. Μητσοτάκη και άλλους πολιτικούς αρχηγούς, τον ΣΕΒ και άλλους εργοδοτικούς φορείς.

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για ένα εργατικό συνέδριο. Ούτε καν για ένα γραφειοκρατικό συνδικαλιστικό συνέδριο, πολλά από τα οποία γίνονται με τους γνωστούς πλέον τρόπους. Πρόκειται για ένα κρατικό-κυβερνητικό-εργοδοτικό συνέδριο-φιέστα, μια τελετή της «κοινωνικής συμμαχίας» που θα επιβραβεύσει την κλίκα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για την προσφορά της στο ξεπούλημα των αγώνων, τον κατακερματισμό των εργαζόμενων, στην γραμμή υποταγής, ταξικής συνδιαλλαγής και αφοπλισμού του κινήματος των εργαζομένων.

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των συνδικάτων (Τρίτη 25/2) Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου – παρωδία, στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει σε διευκολυντική Στάση Εργασίας την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο «Απόλλων» όπου εξαγγέλθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο – παρωδία της ΓΣΕΕ.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
«Τώρα δεν χρειάζεται πανικός αλλά σχέδιο για να μην έχουμε δεύτερο κύμα, προσεκτική ανάλυση των δεδομένων και διεπιστημονική προσέγγιση της...
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό