Ο Ιωάννης Αντωνίου προτεινόμενος νέος πρόεδρος του ΙΕΠ
Το βιογραφικό του Ιωάννη Αντωνίου

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, προτείνει για Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής τον Δρ. Ιωάννη Αντωνίου.

Εντός της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της πρότασης της Υπουργού στη συνέχεια ακρόασης του προτεινόμενου.

Ο Δρ. Ιωάννης Αντωνίου σπούδασε στο Φιλοσοφικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ιστορίας, Φιλοσοφίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το ΕΚΠΑ, απ΄ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα.

Έχει πάνω από 35 χρόνια θητεία στην εκπαίδευση. Επιπλέον, έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, διδάσκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συγκεκριμένα:

Από το 2011 έως το 2015 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), συμπράττοντας μεταξύ άλλων στη σύνταξη του νόμου 3966/11, σχετικά με την ίδρυση του θεσμού των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, στη διαμόρφωση των κριτηρίων αξιολόγησης, καθώς και στο σχεδιασμό και την επιλογή των 60 σχολείων που αποτέλεσαν το δίκτυο των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων.

Από το 2013 έως το 2015 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), με κύριες αρμοδιότητες τη συγκρότηση επιτροπών για την επεξεργασία του νέου προγράμματος σπουδών του Λυκείου και το σχεδιασμό προγράμματος επιμόρφωσης εκπαιδευτικών.

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης (2002-2006) στον Τομέα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΑΚΕΔ) της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και ως μέλος του Συνεργαζόμενου Διδακτικού Προσωπικού (2006-2016) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Έχει πολυετή θητεία στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Διευθυντής στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών (2007-2015). Στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει εργαστεί μεταξύ των ετών 1976-1982 και 2015-2017.

Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροχαίο στη Ρουμανία με οπαδούς του ΠΑΟΚ
«Μπλόκαρε το τιμόνι στην προσπέραση» - Αποκάλυψη τραυματία οπαδού του ΠΑΟΚ για το φονικό τροχαίο
Αποκάλυψη-σοκ για την τραγωδία στη Ρουμανία: «Μπλόκαρε το τιμόνι στην προσπέραση» – Η μαρτυρία τραυματία οπαδού του ΠΑΟΚ στον Έλληνα γιατρό
«Μπλόκαρε το τιμόνι στην προσπέραση» - Αποκάλυψη τραυματία οπαδού του ΠΑΟΚ για το φονικό τροχαίο
στέγη
Στεγαστικό: Ποιοι δικαιούνται επίδομα 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση – Όλα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
Επιστροφή ενοικίων για δημόσιους υπαλλήλους, αυστηρότερο πλαίσιο για Airbnb και κίνητρα για μετακόμιση σε περιοχές με πληθυσμιακή μείωση
Στεγαστικό: Ποιοι δικαιούνται επίδομα 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση – Όλα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
Υπουργείο Εσωτερικών
Πλημμύρα στη Μάνδρα: Διορίζονται στο δημόσιο συγγενείς των θυμάτων - Εγκύκλιος ΥΠΕΣ
Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών ξεκαθαρίζει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πλημμύρας για να διοριστούν...
Πλημμύρα στη Μάνδρα: Διορίζονται στο δημόσιο συγγενείς των θυμάτων - Εγκύκλιος ΥΠΕΣ