Thumbnail
«Με αύξηση στη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών ολοκληρώθηκε η διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στην Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση σχολικού έτους 2018-2019»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 3η σχολική χρονιά η διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ και όπου ήταν δυνατό και της Δ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της χώρας.

Στη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης για τη σχολική χρονιά 2018-2019 συμμετείχαν σαράντα επτά χιλιάδες μηδέν σαράντα τέσσερις (47.044) μαθητές και μαθήτριες  από τρεις χιλιάδες τριακόσια τέσσερα (3.304)τμήματα χιλίων εξακοσίων εξήντα δυο (1.662) σχολικών μονάδων, σημειώνοντας περαιτέρω άνοδο σε σχέση με το σχολικό έτος 2017-2018 όπου συμμετείχαν 43.625 μαθητές και μαθήτριες από 2.788 τμήματα 1.549 σχολικών μονάδων. Αξίζει να αναφερθεί η μεγάλη ανταπόκριση των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας και η άμεση επίλυση από πλευράς τους όλων των προβλημάτων που παρουσιάσθηκαν, αποδεικνύοντας εμπράκτως το πνεύμα συνεργασίας και αποτελεσματικότητας όλων των εμπλεκόμενων.

Στόχος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για τη σχολική χρονιά 2019-2020 είναι η καθολική εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων της χώρας. Για την επίτευξη του στόχου απαιτείται η συνέχιση της συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας σε εφαρμογή του Συμφώνου Συνεργασίας μας αλλά και η αρωγή του αρμόδιου για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών/τριών Υπουργείου Εσωτερικών καθώς επίσης και η συνέχιση της συμβολής των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕΠΑ ειδική αγωγή
ΕΛΜΕΠΑ: Πράσινο φως για τις κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Ανοίγουν οι αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις κατατάξεις στο ΕΛΜΕΠΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Πράσινο φως για τις κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Επεισόδια με την εμπλοκή των ΜΑΤ και της Αστυνομίας στο ΑΠΘ
ΕΑΑΚ για επεισόδια στο ΑΠΘ: «Συμμορίτικη, προβοκατόρικη επίθεση σε βάρος φοιτητών»
Για «πρακτική χαφιέδικων ομάδων, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα» κάνουν λόγο οι φοιτητές των ΕΑΑΚ
ΕΑΑΚ για επεισόδια στο ΑΠΘ: «Συμμορίτικη, προβοκατόρικη επίθεση σε βάρος φοιτητών»
Ο ΕΟΠΠΕΠ προχωράει σε νέες εξετάσεις αποφοίτων ΕΠΑΣ 2025 και 2026 με νέες τράπεζες θεμάτων
ΕΟΠΠΕΠ: Νέες εξετάσεις πιστοποίησης για αποφοίτους ΕΠΑΣ με νέες Τράπεζες Θεμάτων
Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για την πιστοποίηση χιλιάδων αποφοίτων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ
ΕΟΠΠΕΠ: Νέες εξετάσεις πιστοποίησης για αποφοίτους ΕΠΑΣ με νέες Τράπεζες Θεμάτων